Зареждане

Дюк Нуамеруе спечели и световна вицешампионска титла на кик бокс

Дюк Нуамеруе спечели и световна вицешампионска титла на кик бокс
Публикувано на: Ноември 30, 2015 в 08:20 ч

 Състезателят на столичния "ÁBC Fight Club" Дюк Нуамеруе добави и световна вицешампионска титла към успехите си на кик бокс.

През уикенда в Дъблин на Световното първенство по кик бокс WAKO 25-годишният Дюк Нуамеруе в оспорван финал отстъпи на руснака Денис Марцевич и така стана световен вицешампион в категорията до 84 кг, стил лайт контакт. По пътя към първото място Дюк отстрани на четвъртфинал Петер Заар (Германия) и на полуфинал представителя на домакините от Ирландия Томас Хайден.

Във финалната среща българинът отново показа класа и много силна игра, с постоянна размяна на точки с руския състезател, и в крайна сметка отстъпи с една точка. С този успех в Дъблин, 2015-а става най-успешната година за Дюк на кик бокс. За по-малко от месец, той спечели световна и вицесветовна титла. На 31 октомври на Световното първенство по кик бокс WAKO в Белград Дюк стана първи в категорията до 84 кг, в дисциплината кик лайт.

Дюк Нуамеруе започва състезателната си кариера на световно ниво с таекуон-до през 2008 г. Състезава се с успех в таекуон-до до 2013 г., след което започва да участва в състезания по кик бокс. Същата година става световен шампион на първенството в Анталия, Турция, в категорията до 84 кг в дисциплината лайт контакт. През 2014 г. стана и европейски шампион в същата дисциплина на първенството в Словения. Негов треньор в "ÁBC Fight Club" e Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до). С убедителното си представяне трета поредна година на световно ниво той затвърди мястото си сред елита при мъжете на кик бокс.

В Дъблин световен шампион на кик бокс стана Емануил Димитров, стил лайт контакт, категория до 79 кг.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес