Зареждане

България с две световни титли по кикбокс

България с две световни титли по кикбокс
Публикувано на: Ноември 30, 2015 в 10:34 ч

От 21 до 29.11.2015г. в гр. Дъблин Ирландия се проведе световно първенство по кикбокс в стиловете лайт контакт, пойнт файтинг, фул контакт и музикални форми. Организатор на събитието бе световната организация на кикбокс федерациите WAKO. Ругистрирани бяха 60 държави с общо 745 участника. Българският национален отбор към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай също взе участие с делегация сакто следва :

1. Галин Димов – ръководител
2. Деница Миленкова – съдия
3. Митко Костадинов – съдия
4. Иван Георгиев – треньор
5. Емануил Димитров – състезател
6.  Александра Димитрова – състезател
7. Дюк Нуамеруе – състезател
8. Любомир Бакалски – състезател
9. Мирела Чилингирова – състезател
10.  Стефан Арсов – състезател
11.  Кирил Петров – състезател
12. Радослав Славчев – състезател.

В продължение на 5 поредни дни нашите момчета и момичета играеха, за да влязат в медалите. До почетните места обаче успяха да достигнат само Дюк Нуамеруе и Емануил Димитров, които преди месец станаха световни шампиони по кикбокс в стил киклайт контак на провелия се шампионат в Белград Сърбия. В полуфиналната си среща Дюк прегази представител на домакините а Емо детронира петкратния световен шампион Laszlo Gombos, който през последните 10 години не е побеждаван на Европейско и на Световно първенство в стил пойнт файтинг.

Тук е и моментът да споменем, че Емо играе  в два стила - лайт контакт и пойнт файтинг и срещите му са в един и същи ден. На полфинала в стил лайт контакт Емануил се изправи и победи представител на Полша. Във финалният ден в стил лайт контакт Дюк Нуамеруе излезе срещу преддтавител на Русия.

През цялото време на мача точките прескачаха от едното поле в другото. Въпреки, че Дюк не спираше да атакува и да нанася точни попадения много точки не бяха видяни от съдиите и не бяха отчетени. В крайна сметка само с една точка разлика Дюк загуби и стана вицесветовен шампион в стил лают контакт до 84кг. Емануил също излезе срещу представител на Русия в стил лайт контакт. Тук нещата протекоха по същия сценарий.

Много от точните попадения не бяха видяни от съдиите и до втория рунд Емо изоставаше с две точки. Няколко пъти срещата бе спирана заради кръвотечение от носа на руснака.  В края на втория рунд Емануил обърна резултата е поведе. Абсолютно заслужено спечели и бе обявен за новия СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО КИКБОКС В СТИЛ ЛАЙТ КОНТАКТ в категория до 79кг.

Това обаче не беше всичко. Емануил бе избран да изиграе финалната си среща в стил пойнт файтинг на специално организирана гала вечер заедно с още 8 други срещи.

В препълнената зала Емо излезе срещу представител на домакините. По никакъв начин не даде шанс на опонента си и го победи с няколко точки разлика и за втори път в един и същ ден бе обявен за СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО КИКБОКС, но този път в стил пойнт файтинг до 79кг.

Крайният резултат на отбора ни е две световни титли спечелени от Емануил Димитров и един вицесветовен шампион в лицето на Дюк Нуамеруе. Това е огромен повод за гордост, защото победите на нашите момчета нямат еквивалент за сравнение в българския кикбокс.

В момента България в лицето на Емануил има СВЕТОВЕН ШАМПИОН, който в продължение на две години (защото световните първенства се провеждат само през една година) ще е номер едно вече в три стила на кикбокса на най-голямата световна организация WAKO.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес