Зареждане

Българският национален отбор по Муай Tай се прибра в България

Българският национален отбор по Муай Tай се прибра в България
Публикувано на: Декември 1, 2015 в 11:34 ч

В истински герои се превърнаха целият национален отбор на България по муай тай, който замина за Кипър и буквално смаза конкуренцията като успя да спечели цели 6 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал!

От 20 до 30.11.2015г. в град Ларнака Кипър се проведе Европейското първенство по муай тай организирано от световната федерация по муай тай WMF. За поредна година всички държави от Европейският съюз си дадоха среща за определяне на най-добрите бойци на стария континент.

Над 300 състезателя се бориха в продължение на цяла седмица в различните категории. Националите от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай обраха почти всички златни отличия в категориите, в които се състезаваха.

Ето и пълният списък на момчетата прославили България и взетите призови места:

1. Станислав Вълчев – 57 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
2. Любен Стефанов – 63,5 кг – БРОНЗОВ МЕДАЛ
3. Марио Кирилов – 67 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
4. Стоян Копривленски – 71 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
5. Стефан Петков – 75 кг. – ВИЦЕ ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
6. Димитър Илиев – 86 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
7. Християн Тотев – до 91 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН
8. Пламен Борисов + 91 кг. – ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН

Искаме да споменем и хората без които със сигурност това уникално постижение нямаше да бъде факт, а именно техните треньори!

Николай Атанасов – старши треньор на националния отбор по муай тай и майстор на спорта!
Красимир Колев – помощник треньор на националния отбор по муай тай и спортен директор на Pro Fight!

Красимир Димов – международен рефер и съдия натоварен с не леката задача на главен съдия на първенството заедно с колегата Охад Курланд от Израел. Човекът, който определяше съдийските наряди и следеше за коректното отчитане на резултатите и бе рефер на повечето финални срещи.
Мария Козлева – генерален секретар на федерацията и водач на отбора с ангажимент по цялостната организация на отбора ни във връзка със състезанието и за ежедневното подаване на актуална информация директно от мястото на събитието.

И на последно място, но не и по значение – Съпредседателя на българската конфедерация по кикбокс и муай тай и почетен консул на Тайланд Виктор Меламед!

Изказваме своите благодарности към целият национален отбор по муай тай за постигнатото постижение и прославяне на България, а то говори достатъчно – 8 участника – 8 медала, като 6 от тях ЗЛАТНИ!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес