Зареждане

Захари Дамянов стана треньор на националния отбор по карате

Захари Дамянов стана треньор на националния отбор по карате
Публикувано на: Ноември 17, 2016 в 13:23 ч
Източник и снимка: varnautre.bg
Сенсей Захари Дамянов бе определен от Българската карате киокушин федерация за треньор на националния й отбор, съобщава информационният сайт varnautre.bg. В момента световният шампион води тренировките на бойците, които са лагер във Варна. В подготовката участват 14 състезатели – 11 мъже и 3 жени. Те ще представят страната ни на Европейското първенство в Холандия на 25 и 26 ноември т.г.

"Лагерът ще продължи до края на седмицата. Състезателите ни тренират усилено, правим двуразови тренировки. Това е последният етап от подготовката им за евротурнира, в който ще участват само в Кумите. Вярвам, че ще успеят да покажат на какво са способни и ще се върнем с медали", коментира Дамянов.

Сенсей Захари Дамянов стана треньор на националния отбор по карате, след като направи исторически пробив за България, спечелвайки най-престижното състезание в Япония – Световното първенство без категории. Варненецът е единственият европеец, спечелил купата в най-тежкия боен стил в киокушин карате. Той е и четирикратен победител от Европейското първенство в категория над 90 кг, съответно през 2009 г., 2010 г., 2013 г. и 2014 г. Четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк (2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.), от където има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.).

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес