Зареждане

Японското светило в карате киокушин Канчо Хацуо Рояма пристигна в България

Японското светило в карате киокушин Канчо Хацуо Рояма пристигна в България
Публикувано на: Декември 2, 2016 в 08:37 ч

След 10-тия юбилеен летен лагер по карате киокушин в Камчия през лятото т.г., където се събраха над 900 представители и участници от различни държави, България се утвърди като изключително важна част от световния киокушин. Това заяви пред журналисти японското светило в карате киокушин Канчо Хацуо Рояма, 9 дан, Япония, който пристигна вчера в България специално за откриването на Петото световно първенство по бойното изкуство за юноши и девойки - Кумите.

Канчо Рояма бе впечатлен от краткото време, за което Българската карате киокушин федерация (БККФ) е успяла да организира престижното първенство. „Много се радвам, че вече съм във Варна. Това е един от любимите ми градове“, заяви той и пожела успех на младите, които ще участват в състезанията.
 
„Младите трябва да носят духа на карате киокушина в себе си и да спазват заветите на основателя на бойното изкуство Масутацу Ояма“, каза още Канчо Хацуо Рояма.

Петото открито световно първнество по карате киокушин за юноши и девойки – Кумите, се организира от Българската карате киокушин федерация. То ще започне в събота, 3 декември, от 10 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна и в него ще участват състезатели между 12 и 17 години. На 4 декември ще бъдат финалните срещи.

Министърът на спорта Красен Кралев ще присъства на награждаването.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес