Зареждане

Осем медала за младите ни каратисти в Иран

Осем медала за младите ни каратисти в Иран
Публикувано на: Февруари 8, 2016 в 08:33 ч

Осем медала спечелиха момчетата от юношеския национален отбор по киокушин карате на турнира Иран – България в иранския град Рамсар, който се проведе на 5 февруари. Деветимата състезатели на шихан Емил Костов, който е и председател на Българската Киокушин Асоциация, се пребориха за 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови отличия на престижната надпревара, на която участваха по покана на Иранската федерация по Киокушин Карате.

В категорията до 40 кг. (11-12 години) първото място отиде при Богомил Костов, а след него остана съотборникът му Александър Стоименов. Във възрастовата група 13-14 години (категория +50 кг.) Даниел Диков е втори, след като загуби при продължение и кантар изключително оспорвания финали. Трети в групата остана Ангел Ангелов, който отпадна след квалификациите. При 15-годишните юноши златото отиде при Тодор Янков (категория + 50 кг.), който се пребори за него в продължението.

Самуил Стоев и Марин Енчевски също се връщат със златни медали от състезанието - в групата на 16-17-годишните (категория до 60 кг. и 65 +). В същата възрастова група и категория Радослав Нешев се класира втори, а бронзът в категория до 65 кг. отиде при Петър Добрев.

Двама български съдии – Цветелин Христов и Зигни Хасанов бяха в съдийския състав на първенството.

Това е втората визита на нашите юноши в Иран - през 2014 г. те гостуваха там, заедно с Директора на международните взаимоотношения на ИКО – шихан Кацухито Горай. Тогава шихан Костов беше инструктор на Семинар в пустинния ирански град Йязд.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес