Зареждане

Министър Дашева откри Европейското първенство по карате за младежи

Министър Дашева откри Европейското първенство по карате за младежи
Публикувано на: Февруари 19, 2017 в 08:09 ч
Източник: novsport.com
Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, откри 44-то Европейско първенство по карате за кадети, младежи и девойки до 21 години.

Тя приветства състезатели, треньори и зрители в зала „Арена Армеец“ заедно с президента на Световната и Европейската федерация по карате Антонио Еспинос, генералния секретар на Европейската федерация по карате Степан Челан, президента на Българската национална федерация по карате Алексей Петров, заместник-председателя на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева и Анатоли Илиев, секретар на инициативата София – Европейска столица на спорта 2018.
 
„За мен е истинско удоволствие днес да бъда в тази зала, съпричастна на успехите на младите спортисти и на бъдещите олимпийски шампиони – каза проф. Дашева. – Споделям успеха на Световната федерация по карате и на всички, които работят за бъдещето на този спорт, за включването му в програмата на следващите олимпийски игри в Токио. Спортът карате е уникално съчетание на духовен баланс, съвършено спортно-техническо майсторство и двигателни качества. В момента в България над 20 000 млади спортисти практикуват карате, а включването му в олимпийските игри ще увеличи и тази цифра, тъй като то може да се практикува от всеки, който обича спорта и който обича да бъде добър към другите.“
 
Министър Дашева благодари на Българската национална федерация по карате за перфектната организация на Европейското първенство, на Световната федерация за оказаното доверие страната ни да бъде домакин на това събитие и на всички, които присъстват в залата за това, че подкрепят младите спортисти. Тя поздрави шампионите от вчера, Радослав Вакарелов за златния му медал в категория до 63 кг. и Мартин Златев за бронза в категория до 57 кг. Проф. Дашева пожела успех на състезателите, които се състезават днес и утре. На татамитата в зала „Арена Армеец“ ще мерят сили 1200 състезатели от 50 държави, което е рекорд за шампионатите на Стария континент.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес