Зареждане

Злато за България от Европейското в Турция

Злато за България от Европейското в Турция
Публикувано на: Февруари 6, 2017 в 09:50 ч
Източник: novsport.com
Българското таекуондо отново има поводи за радост, след като България спечели златен медал на 3-то Евроейско първенство за деца, което се провежда в турския курорт Анталия, съобщава novsport.com.

Играещият за българския клуб "Джи До Куан" украинец Олександър Джензерски грабна златото в катогория до 44 кг. при 10-сет годишните деца. Той успя да се справи в три последователни срещи срещу турски състезатели, което е доста сериозен успех, имайки предвид силата на турската школа.

София бе домакин на  първия кръг от Държавното първенство по таекуондо за юноши и девойки до 21 години. Над 40 състезатели от 14 клуба от страната взеха участие в надпреварата. Тв бе наблюдавана от председателя на Българскат таекуондо федерация Слави Бинев. Състезанието се проведе в хандбалната зала в НСА.

Първенството бе и част от квалификациите за участие на Европейското първенство, което ще се проведе от 6-ти до 9-ти  април в София. Комплексен победител станаха таекуондистите от клуб "Рамус", следвани от ТК "Гладиатор" от Дупница, а на трето място се наредиха състезателите от ТК "Фитнес". Вторият кръг ще се проведе на 18-ти февруари  отново в София.

Председателят на БФТ Слави Бинев посети Ботевград, където бе специален гост на официалното представяне на новото ръководство на местния клуб "Сунг Ри". На събитието присъства кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов.

Слави Бинев отправи призив към младите таекуондисти, като им приомни, че таекуондото не само ражда победители, но и създава личности. Специален гост на събитието бе едно от величията в родното таекуондо Валентин Трънски, който е у дългогодишен председател на БФТ. Неговият син Пламен Трънски е един от най-успешните български треньори.

Припомняме Ви, че преди няколко дни Зара Увакова спечели златния медал на откритото първенство на САЩ по таекуондо, което е част от силната верига турнири G2. Така смело можем да обощим, че тази седмица е една от най-успешните за българското таекуондо.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес