Зареждане

Целта на федерацията по таекуондо WTF: Поне две квоти за Токио 2020

Целта на федерацията по таекуондо WTF: Поне две квоти за Токио 2020
Публикувано на: Септември 20, 2016 в 09:30 ч
Източник: novsport.com
Днес българска федерация по таекуондо – WTF даде пресконференция след успешното представяне на завършилото европейско първенство за кадети в Румъния. Там България спечели един златен и един сребърен медал. Александър Джорджев стана европейски шампион, а Даниел Ладжев взе среброто в категория до 41 кг.
 
„Не съм доволен защото винаги искам повече“, заяви председателят на федерацията Слави Бинев. „Това което направиха момчетата е едно геройство. Казвам геройство, защото като сравним финансирането в България, и финансирането в другите страни като Франция, Испания, Търция дори, това, което постигнахме е невероятно. Там става дума за бюджети между 4 и 7 милиона евро. Много пъти съм казвал, че таекуондото не е само спорт. Това е социален ангажимент, политика, бизнес“, допълни още Бинев. Той постави конкретна цел пред журналсиите. „Обещавам ви поне две квоти за Токио 2020 г.“.

Европейският шампион Александър Джорджев е спечелил титлата със счупена дясна ръка. „Много се радвам, че успях да грабна златния медал. По време на срещата толкова се бях концентрирал, че не съм усетил болката. Едва след победата, ръката започна да ме боли, след което се оказа, че е счупена. Искам да благодаря на федерацията за усилията, които полага за нас, а пък ние ще се отблагодаряваме с много златни медали“, заяви шампионът Александър Джорджев.

В края на тази седмица на 24 и 25 септември в гр. Дупница ще се проведе 18-то Балканското първенство по таекуондо за мъже, жени, юноши, девойки и кадети. Рекорден брой участници, над 600 ще вземат участие в надпреварата. Сред участниците блестят имената на олимпийски и световни шампиони. Българските таекуондисти са 170 човека. Слави Бинев, зам. министър Асен Марков, кметът на гр. Дупница инж. Методи Чимев, консулът на Република Корея г-н Нам, и много гости от чужбина ще присъстват на откриването, което е на 24-ти от 13:00 в спортната зала в Дупница.Сред участниците блестят имената на олимпийски и световни шампиони.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес