Зареждане

Таекуондо звезди идват за Sofia Open 2017 на 4-5 март

Таекуондо звезди идват за Sofia Open 2017 на 4-5 март
Публикувано на: Февруари 24, 2017 в 07:48 ч

Белгиецът, който постави страната си на световната карта на таекуондото, ще дойде в София за турнира Sofia Open 2017 на 4-5 март 2017 г. Това стана ясно след затварянето на регистрацията за участие вчера.

Кетби Си Мохамед е първият, който носи световна титла за таекуондо на Белгия, като става вицешампион през 2015-та година в категория до 58 кг. В края на същата година 19-годишният спортист печели и златото от клубния шампионат за Европа.

Другата звезда в турнира в София е също белгиец - 24-годишният Жауад Ашаб е световен и европейски шампион, участник на олимпийските игри в Рио през 2016 г.
 
Общо 1320 състезатели по таекуондо от 37 държави ще се съберат в София за 4-тия международен турнир Sofia Open 2017. От тях 920 са участниците в елитния турнир G1, който за първи път в България дава ранкинг точки за класиране на състезателите в световната и Олимпийската ранглисти. Други 400 спортисти са се регистрирали за участие в турнира за аматьори, който е част от проявата в София.

Мероприятието се организира Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия и Таекуондо клуб „Рамус“ и е само месец преди другото голямо събитие в същия спорт – Европейското първенство за младежи, което също ще се проведе в София. 

Основният организатор на Sofia Open 2017 и заместник-председател на Федерацията по таекуондо, Димитър Михайлов, сподели, че в турнира ще участват най-силните български състезатели. Големи надежди се възлагат на Владимир Далаклиев (европейски шампион за юноши), Теодор Георгиев, Йордан Колев (европейски вицешампион за юноши), Никол Чорбанова (европейска вицешампионка за юноши), Калоян Бинев и Митко Джорджев (бронзови медалисти от европейско първенство - до 21години).

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес