Зареждане

Таекуон-до ITF вече и в столичния ж.к. 'Дружба'

Таекуон-до ITF вече и в столичния ж.к. 'Дружба'
Публикувано на: Април 21, 2015 в 12:44 ч

Дисциплина, увереност, състезателен дух, постоянство – това са само някои от качествата, които са резултат от заниманията с бойни изкуства. И още: физическа издръжливост, координация на движенията, здравословен начин на живот… Всичко това е сред акцентите и в тренировките по таекуон-до ITF, едно от най-популярните бойни изкуства в България в последните десетилетия. От този месец вече и жителите на столичния ж.к. „Дружба“ имат още една възможност да се запознаят и практикуват корейското бойно изкуство. Това става факт с инициативата на „ABC Taekwon-do Club“, който организира тренировки в ж.к. „Дружба“ 3 до бл. 311, T Market, 2 етаж. Занятията се провеждат в сряда и петък от 18,30 до 19,30 часа, а първата тренировка е подарък от клуба. Инструктор е Петя Станева (I дан). Петя е многократен медалист от национални състезания по таекуон-до и кик бокс, а в момента е студентка в Националната спортна академия, Треньорски факултет, специалност „таекуон-до“.

Тренировките по таекуон-до в клуба се провеждат по методика, утвърдена от корейските майстори, работили в България още от 80-те години на ХХ век до днес. Техниките на таекуон-до се основават на принципите на съвременната наука, в частност на физиката, която учи как да генерираме максимална сила. Включени са и военни тактики за атака и отбрана. Духовните принципи стъпват на традиционното етично наследство на Изтока.
 
„ABC Taekwon-do Club“ е един от най-старите клубове, които развиват бойни изкуства в България. Основан е от сахьоним Красимир Гергинов (VII дан), който се занимава с бойни изкуства повече от 38 години. Той е международен инструктор и международен съдия по таекуон-до, вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF в периода 1999 – 2013 г. Бил е републикански шампион и национален състезател, както и треньор на националния отбор. Организират се тренировки по таекуон-до ITF, кикбокс, бокс, ММА за всички възрасти. Периодично се провеждат семинари и гостувания на майстори в различни бойни стилове. В продължение на години състезателите от школата на клуба успешно представят България на световни и европейски първенства.

Повече информация и записвания за тренировките по таекуон-до ITF в ж.к. „Дружба“ - на тел. 0886 658 408, Петя Станева.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес