Зареждане

Световният шампион Дюк Нуамеруе ще води тренировки по кик бокс

Световният шампион Дюк Нуамеруе ще води тренировки по кик бокс
Публикувано на: Февруари 7, 2016 в 20:36 ч

Световният и европейски шампион по кик бокс Дюк Нуамеруе ще води тренировки по кик бокс от понеделник, 8 февруари 2016 г. Новата група по кик бокс ще тренира три пъти в седмицата в залата на столичния „ABC Fight Club“. Освен богат състезателен стаж в таекуон-до ITF и кик бокс, Дюк има и треньорски опит с групите в клуба.

Дюк Нуамеруе е роден в София през 1989 г. Първоначално тренира таекуон-до и участва с успех на европейски и световни първенства от 2008-а до 2013 г., индивидуално и отборно. През 2011 г. на Европейското първенство по таекуон-до в Естония печели златен медал на индивидуално спаринг в категорията до 84 кг. Две години по-късно става бронзов медалист на спаринг от Световното първенство в България. Бил е многократен държавен шампион в различните дисциплини на таекуон-до, както и медалист от национални и международни първенства.

През 2013 г. става световен шампион на кик бокс WAKO при дебюта си на Световното първенство в Анталия, Турция, в дисциплината лайт контакт, категория до 84 кг. През 2014 г. стана европейски шампион на кик бокс в Словения. През 2015 г. дублира световната си титла на кик бокс на първенството в Белград, Сърбия, в дисциплината кик лайт, а месец по-късно стана световен вицешампион на първенството в Дъблин, Ирландия, в дисциплината лайт контакт. Дюк е държавен шампион по кик бокс в своята категория в последните три години. Негов треньор в „ABC Fight Club“ е Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до). Работил е и с Палми Ранчев, дългогодишен треньор на националния отбор по бокс.

Тренировки по кик бокс с Дюк Нуамеруе ще се провеждат в понеделник, сряда и петък на Националния стадион „Васил Левски“, зала 4Б.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес