Зареждане

Световен шампион по лека атлетика стана таекуондист

Световен шампион по лека атлетика стана таекуондист
Публикувано на: Декември 10, 2016 в 10:16 ч
Източник: novsport.com
Параолимпиецът Михаил Христов направи рязък завой в своята спортна кариера. Трикратният световен шампион  на скок дължина за хора с увреждания, реши да каже зареже леката атлетика и да се отдаде на таекуондо. От близо два месеца той се подготвя заедно с Христо Георгиев, който освен негов треньор е и заместник председател на федерацията по таекуондо WTF, съобщава novsport.com.
 
“Пред мен имаше два варианта. Първият бе да се откажа изцяло от спорта, а другия бе да се захвана с друг спорт. Благодарение на Ангелина Ангелова реших да се занимавам с таекуондо. По една основна причина реших избрах този спорт. В леката атлетика се биеш с пистата, а тук се биеш с човек. Искам да докажа, че след като може човек без ръце да лети, то значи, че и човек без ръце може да се бие”, заяви Христов.

„Аз направих всичко възможно, за да покрия нормативите за да взема квота за игрите в Рио. Това го направих. После имаше изисквания да съм сред първите петнадесет, и това го направих. В крайна сметка ми съобщиха,че няма да отида, защото имало малко квоти за България. Оказа се, че отиде друг на моето място, но да ви кажа не съм обиден. По-скоро съм благодарен, че така се случиха нещата. Ако бях отишъл на тези игри, сигурно щях да продължа с леката атлетика“, допълни още Михаил Христов.
 
„Това, че Мишо е без две ръце, не означава, че няма да стане добър състезател Той трябва да развива други качества. Мускулатура, баланс, издържливостта, това са едни от нещата, които той трябва да работи“, сподели Христо Георгиев.

Едни от най-добрите млади състезателки по таекуондо получиха от Михаил Христов коледни подаръци, а именно билети за цирково представление.

На 17-ти декември в столичната зала „София“ ще се проведе коледен турнир по таекуондо, на който председателят на федерацията Слави Бинев ще награди най-добрите състезатели и треньори за 2016-та година. Участие ще вземат на 650 състезатели от България и чужбина. За първи път този турнир ще има и международно участие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес