Зареждане

С хоро и зрелищна церемония бе открито Световното по Таекуон-До

С хоро и зрелищна церемония бе открито Световното по Таекуон-До
Публикувано на: Август 28, 2015 в 08:10 ч
Източник: novsport.com
С много ефектна и стилна церемония беше дадено началото на 19-то Световно първенство по Таекуон-До ITF, съобщава novsport.com. В новата спортна зала (колодрума) в Пловдив повече от 2000 зрители станаха свидетели на официалното откриване на първенството. На сцената  която беше изградена от специална конструкция, наподобявайки Античния театър в Стария град талантливи деца зарадваха публиката с блестящи изпълнения, а Гвардейския духов оркестър приветства всички официални гости, състезатели, треньори и почитатели на Таекуон-До. По направената чисто нова писта колоездачи развяваха флаговете на всички държави участници. Кметът на град Пловдив Иван Тотев откри Световното, а в залата присъстваха посланици, депутати и гости от страната.
 
Приветствено слово от новия президент на Международната централа Ри Йон Сон от Северна Корея, в което сърдечно благодари на родната федерация в лицето на нейния шеф Марио Богданов и вицето му Костадин Димитров за невероятната организация вдигна публиката на крака за продължителни аплодисменти. Талантливи деца изпълниха популярни песни, а кулминацията настъпи когато от покрива на залата се пуснаха стотици синьо-бели балони. Ансамбъл „Тракия” също участва  със свое изпълнение, а накрая церемонията по откриването завърши с българско хоро в което се включиха състезатели и гости от цял свят. Чужденците искрено се забавляваха и не спираха да се снимат за спомен от невероятното тържество .

По-рано през деня състезанията започнаха, а шампионатът стартира трудно за нашите национали ,които отпаднаха в дисциплината „форма” в сутрешните сесии. България беше представена от 4-има състезатели, които останаха извън борбата за медалите. Началото на родното участие беше дадено от Ивет Богданова, която записа две победи, но загуби решаващия мач за полуфинал и евентуално отличие и отпадна. Подобно се разви състезанието и за Иван Георгиев. Той също победи в първите две срещи, но загуби решаващия трети мач и се прости с надеждата за медал във „форма” индивидуално. Мирела Чилингирова допусна загуба още в първата среща и въпреки подкрепата от трибуните отпадна. Любомир Бакалски игра перфектно технически в първите две срещи, но и той нямаше късмет да продължи напред за медал от шампионата.  Отборно на „форма” България загуби с единодушно решение на съдиите от Република Корея и приключи участие.

След изключително спорно решение на арбитрите във вечерните срещи на „спаринг – индивидуално” Маргарита Стойчева (кат. 51 кг) отпадна от Юлия Павлова (Русия) във втората си среща. На „спаринг –индивидуално” отпадна и Ивет Богданова в кат. 63 кг, а за следващия етап продължават Антон Огорелков (кат. 57 кг) и Елена Самарджиева (кат. + 75 кг). През утрешния ден ще се изиграят всички срещи от „спаринг-индивидуално” като общо 18 българи (5 жени и 13 мъже ) ще се борят за медали в различните категории. Началото е от 08.30 сутринта, а входа за зрители е свободен.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес