Зареждане

Отново златни медали за българските таекуондисти

Отново златни медали за българските таекуондисти
Публикувано на: Март 24, 2017 в 06:40 ч
Източник: novsport.com
Този уикенд в Стара Загора се проведе второто издание на междунарония турнир по таекуондо за деца и кадети "Августа оупън". Участие взеха над 400 състезатели от България, Сърбия и Гърция. Специални гости на надпреварата бяха  Димитър Михайлов зам. председател на БФТ,Людмил Стоименов- мениджър на Парк Мол и Николай Диков- председател на комисията по спорт и младежки дейности в община Стара Загора който откри турнира.

Представителите на България грабнаха над 80 медала в различните категории, 26 от които златни,  като в отборното класиране не позволихме на на чужди таекуондисти да се наредят в прозовата тройка. При децата отборен победител станаха младите таекуондисти от клуб "Кондор 2000", следвани от Турбо(София) и Августа (Стара Загора). При кадетите силната школа на Гладиатор от Дупница се нареди на първо място, следвани от Екстрийм (Казанлък), и Сунг Ри(Ботевград).

В крайното отборно класиране комплексен победител е отборът на Кондор 2000(София), втори останаха представителите на  Августа( Стара Загора), а трети Инвикта(Горна Оряховица).

В същото време български успехи имаше и в Европа. Таекуондистите от клуб "Херея" взеха участие на силния международен турнир "Белгия Оупън", който е част от веригата G1. Румина Кирчева в кат. до 46кг. при девойките преодоля представителка на Норвегия след победа с 18:16. Във втората среща Кирчева разгроми състезателка на Белгия с 20:0. Тя взе бронзов медал, след като отстъпи на европейската шампионка  Анке Геверс от Белгия. При кадетите Дарин Кирилов игра повече от успешно срещу представител на Украйна, но в крайна сметка отстъпи с 10:9.

Припомняме ви, че София ще бъде домакин на Европейското първенство по таекуондо, което ще се проведе от 6-9 април в столичната зала София.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес