Зареждане

Нови златни медали за България в таекуондото

Нови златни медали за България в таекуондото
Публикувано на: Март 15, 2017 в 07:17 ч
Източник: novsport.com
Поредните успехи за бългрското таекуондо вече са факт. През изминалия уикенд родните таекуондисти грабнаха нови 8 медала, от два много силни турнира в Европа.

Единият се проведе в Холандия "Dutch open" G-1. Участие взеха над 800 състезатели от 30 държави. Светозара Увакова от ТК "Гладиатор" грабна среброто в категория до 55кг. при кадетите. Нейното представяне бе повече от успешно, след като преди да достигне срещата за златото, тя преодоля съпернички от Норвегия и Германия. В решителната битка Увакова водеше секунди преди края с 5 точки срещу друга германка Вивияна Валентино. Другите български участници се наложи да играят в по-горни категории. Калоян Бинев смени 58кг. с 63кг. Там той преодоля двама таекуондости от топ 10, а на четвътфинала игра невероятно срещу турчин, който е номер 2 в световната ранглиста. Интересно е да се отбележи, че Светозара печели 4-ти медал от турнири от веригата G1 от началото на годината, което е невероятно постижение.

В същия момент в Хърватско се проведе друг много силен турнир по Пумсе, Croatia Open Poomsae 2017. 311 състезатели от 7 държави спореха за разпределението на медалите в отделните категории. Представителят на ТК "Форс" 2004 Бисер Христов спечели златния медал в категория мастер 1 индивидуално. С бронзово отличие се нареди Радослав Щилянов при кадетите също в индивидуалната надпревара. Сребърен медал взеха представителите при двойки юноши. При тройки във възраст 8-17 години бългрските състезатели спечелиха сребро, както и също при тройките, но в категория 18+.

Тази седмица в Стара Загора ще се проведе второто издание на "Августа оупън" за деца и кадети. Участие ще вземат над 400 състезатели от България, Гърция и Сърбия. След това идва и най-важното събитие за тази година Европейското първенство, което ще се проведе от 6-9 април в София.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес