Зареждане

Контузия спря Мария Оряшкова по пътя към медалите на Европейската купа по джудо

Контузия спря Мария Оряшкова по пътя към медалите на Европейската купа по джудо
Публикувано на: Февруари 6, 2017 в 09:45 ч
Източник: novsport.com
Нелепа травма по време на четвъртфинал не позволи на надеждата ни за медал от Европейската купа по джудо в София Мария Оряшкова (до 78кг) да продължи напред. В средата на схватката с украинката Анастасия Турхин нашата джудистка се хвана за ръката превивайки се от болка. Оказа се, че Оряшкова е изкълчила пръст на силната дясна ръка и не успя да доиграе срещата, като съдиите присъдиха победа за съперничката й. Отлично започна днешния ден за Мария , която се справи с Омри Кеньон от Израел с едно вадзари в първия двубой, но в следващия получи контузията и въпреки усилията на лекарския екип тя не излезе в репешаж срещу унгарката Евелин Саланки. В същата категория загуба в началото допусна другата ни представителка Илина Стоянова , която отпадна. Както е известно вчера три поражения допуснаха Цветелина Цветанова(48кг),Магдалена Върбанова (52кг) и Изабел Христова (63кг).

В шампионата, с който се откри международния календар по джудо за 2017-та година, участваха 142 състезателки от 23 държави.

В столичната зала „Универсиада” зрителите станаха свидетели на истинска японска доминация, които си тръгват от България с 13 медала в седемте категории ( 5 златни, 5 сребърни и 3 бронзови).

Шампионки от Европейската купа по джудо София, 2017 година:
  • Категория до 48кг-  Юрие Моризаки (Япония)
  • До 52кг- Мако Усио (Япония)
  • До 57кг- Харука Фунакубо (Япония)
  • До 63кг- Шиори Сато (Япония)
  • До 70кг-  Сандра Дитрих (Германия)
  • До 78кг- Мао Изуми (Япония)
  • До +78кг- Емили Андеол (Франция). Олимпийска шампионка от Бразилия 2016

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес