Зареждане

Карина Василева ще вземе участие в Световното първенство по самбо

Карина Василева ще вземе участие в Световното първенство по самбо
Публикувано на: Октомври 9, 2015 в 10:26 ч

Перничанката Карина Василева ще участва на световното първенство по самбо за сметка на личната си треньорка, тъй като общината е отказала обещаната финансова подкрепа. Ученичката в местното спортно училище "Олимпиец", която е състезателка на спортен клуб "Джудо и самбо Перун", заминава днес за латвийската столица Рига.

Пернишката спортистка е двукратен бронзов медалист от европейски първенства по самбо през 2014 г. и 2015 г., както и европейска шампионка по сумо. Разноските по пътуването й ще поеме нейната лична треньорка Галина Венева, защото в последния момент община Перник е отказала да я финансира, съобщи директорът на учебното заведение Валери Стоилов. Около 2 000 лева струва участието на девойката в първенството.
 
"Аз вярвам в Карина и просто не можах да преглътна, че няма да отиде на този голям спортен форум. Ооще повече предвид предишните и класирания не се съмнявам, че ще се върне с медал. Лошото е, че в неолимпийските спортове тези медали нямат финансово изражение нито за състезателката, нито за клуба. Още по-лошо е, че никой не оценява труда и  жертвите, които правим състезатели и треньори, за да има все още спорт в България", сподели треньорката на Карина.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес