Зареждане

Федерацията по джудо иска ЦСКА да отстрани скандален треньор

Федерацията по джудо иска ЦСКА да отстрани скандален треньор
Публикувано на: Февруари 6, 2016 в 09:12 ч
Източник: Gong.bg
Федерацията по джудо ще призове президентът на ЦСКА, където е служител скандалния треньор Симеон Ценев да бъде свикано Общо събрание и той да бъде отстранен. Това сподели генералният секретар на централата Асен Коруджиев в предаването „Здравей, България“, цитирана от Gong.bg.

Случващото се идва след разкритията на Нова телевизия, че треньорът по джудо и самбо в ЦСКА Симеон Ценев е блудствал със свои непълнолетни състезателки.
 

 
Неговите жертви, сред които и национал на страната, разкриха ужасяващи подробности за поведението на своя наставник, който е злоупотребявал с тях сексуално по време на лагери и в собствения си кабинет.
 
„Случаят е много неприятен, но в крайна сметка трябва да изчакаме следствието и прокуратурата да си кажат становището. Това, което видяхме в предаването е потресаващо. Много е неприятно. Тук във федерацията не е получена жалба нито от момичето, нито от родителите. По телефона ми се обади нейната треньорка. Реагира миновено, обадих  се на Симеон Ценев, за да му поискам обяснение какво се е случило, а той отрече. После разбрах, че е отишъл да се срещне с треньорката и детето, които са се оплакали от него. Те тогава го набиха. Набиха го доколкото знам борците на Славия“, заяви още Коруджиев, който коментира и информацията за подобен случай от преди 22 години и потвърди, че Ценев е изваден е от треньорския съвет на федерацията.

Асен Коруджиев призна, че още, когато е постъпил на работа във федерацията преди 22 години е научил за случая тогава, сигнал в полицията обаче не е имало.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес