Зареждане

Европейската купа в София - първият турнир по новите правила в джудото

Европейската купа в София - първият турнир по новите правила в джудото
Публикувано на: Февруари 4, 2017 в 09:00 ч
Източник: novsport.com
Предстоящата Европейска купа по джудо за жени, която ще се проведе в София този уикенд ще бъде по новите правила на Международната джудо федерация.

Както е известно от началото на тази година се взе решение съдиите да санкционират незабавно пасивната игра и да стимулират състезателите за динамика в схватките. На 14 януари в Баку по време на съдийския семинар бяха приети нововъведенията, а на форума присъства Николина Димитрова, която е председател на съдийската колегия у нас.

Вече всички родни джудисти и техните треньори са запознати с решенията взети в Азербайджан и за първи път в София ще се прилагат по време на състезание. Европейската купа за жени в София е наследник на турнира „Освобождение”, който е с 47 годишна история.

Близо 150 състезателки от 23 държави ще вземат участие в зала „Универсиада”. Поради факта, че надпреварата се води „Оупън” в столицата ни пристигнаха джудистки от Австралия, Япония, Канада и Бразилия. С шампионата в столицата се открива и международния календар за 2017-та година.

Първи тренировки на родна земя направиха японките, които втори ден се подготвят в спортен център „Диана”.

„Имаме график на всички, които пристигат и искат да тренират преди турнира. Вече дойдоха част от отборите и провеждат занимания в „Диана”. Всичко около организацията е наред и работим по план. Довечера от 19:00 часа е съдийската конференция , а час по –късно е кантара и жребия. И на мен ще ми бъде много интересно да видя ефективността на новите правила, които бяха въведени. Дано да е за доброто на джудото”, сподели ген.секретар на БФДжудо Асен Коруджиев.

България ще бъде представена от 5 джудистки:

До 48кг. Цветелина Цветанова,до 52кг. Магдалена Върбанова ,до 63кг. Изабел Христова,до 78 кг. Илина Стоянова и отново в 78кг. Мария Оряшкова.

За съжаление поради травма събитието в София пропуска Ивелина Илиева, но тя ще бъде на линия за първото Гран При в Париж на 11 и 12 февруари. В него ще участват Ивайло Иванов и Янислав Герчев, които в неделя се завръщат от продължителен лагер на Белмекен.
В събота (4 февруари) от 10:00 часа започват елиминациите и репесажите в категории – 47кг,52кг,57кг  и 63 килограма. От 15:00 часе ще започне официалната церемония по откриването на която ще присъства и служебния министър на спорта проф. Даниела Дашева.
Програмата за неделя включва от сутринта елиминации и репесажи при – 70 кг, 78кг, и + 78 килограма. Финалите и награждаването ще бъдат около 16:00 часа.

Входът за зрители в зала „Универсиада” е свободен.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес