Зареждане

България спечели 28 медала от G1 SOFIA OPEN 2017

България спечели 28 медала от G1 SOFIA OPEN 2017
Публикувано на: Март 7, 2017 в 08:32 ч

С 28 медала за България завърши 4-тото международно първенство по таекуондо G1 Sofia Open 2017. Мащабното събитие събра в зала „Арена Армеец“ над 1300 състезатели от 37 държави и над 200 клубни и национални отбори. 

Равносметката за българското участие показва 5 златни медала, 6 сребърни и 17 бронзови, като включването ни беше много силно и в ниските възрастови групи, и при големите. За съжаление, конкуренцията при вторите беше изключителна и не позволи много победи на нашите таекуондисти.

Като най-значимо се очерта участието на българите при мъжете между 58 и 68 кг, където Митко Джорджев от клуб „Гладиатор“ имаше равен резултат с настоящия европейски вицешампион Кетби Си Мохамед, но белгиецът спечели златото служебно. Бронзът също отиде при българин – взе го Владимир Далаклиев от „Сунг-Ри Атлантик“. Другата значима победа при мъжете беше в категория  до 58 кг, където Калоян Бинев, също от „Сунг-Ри Атлантик“ спечели бронзов медал.

Надеждите ни при мъжете и жените – Йордан Колев, Никол Чорбанова и Теодор Георгиев – отпаднаха на четвъртфиналите. 

При кадетите (12-14 години) имаме два заслужени златни медала – на Александър Джорджев от „Гладиатор“ (до 57 кг) и Даниел Лaджев от „Августа“ (до 47кг).

Сребърни медали при кадети, младежи и девойки спечелиха Мари Илиева от „Таекуондо Фитнес“, Стефан Стаменов – „Сунг-Ри Атлантик“ и Христо Богданов от „Кентавър“.

При децата се отличиха със злато Делина Стоянова (до 27 кг), Димитър Влайков от (до 30 кг) и Марио Николов (до 40 кг) – всички от клуб „Кондор 2000“. Сребро спечелиха Виктория Димитрова от „Кондор 2000“, Марио Кафеджийски от „Рамус“ и Цветомир Богданов от “Мишън“.

Силно се представиха като цяло родните клубове, като най-много или значими медали отнесоха „Августа“, „Гладиатор“, „Кондор 2000“, „Рамус“, „Сунг-Ри Атлантик“ и „Класа“. 

Основният организатор на турнира Димитър Михайлов и вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо сподели, че турнирът е бил изключително високо оценен като цялостна организация и рефериране от представителите на международната таекуондо общност. Това беше първото ранкингово състезание, одобрено от Световната таекуондо федерация и Европейския таекуондо съюз, което се провежда в България, и един от тестовете за готовността на страната ни да домакинства на световно първенство след година. 

Мероприятието беше организирано от Таекуондо клуб „Рамус“ и Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия, месец преди другото ключово първенство – Европейското за младежи на 6-9 април.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес