Зареждане

Янкова и Дубов - със специални призове на родното първенство

Янкова и Дубов - със специални призове на родното първенство
Публикувано на: Февруари 6, 2017 в 09:55 ч

Елица Янкова и Владимир Дубов взеха призовете съответно за най-резултатен и най-техничен състезател на родното първенство в свободния стил, завършило днес в залата на НСА.

Бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова се разправи експресно с 4 съпернички за триумфа в по-горната за нея кат. до 53 кг. Варненката започна с 2 победи по 10:0, после тушира Иванка Димитрова, а на финала срази и Кремена Петрова с 12:2.

Янкова загря за сезона с професионалната лига в Индия, където бе капитан на отбора на „Дангал“. А добрата й форма пролича и на нашия шампионат. Заради категоричните си победи състезателката на „Левски“ получи и приза за най-резултатна състезателка.

При мъжете световният и европейски вицешампион от 2013-а Владимир Дубов  заслужи приза за най-техничен борец, след като постигна 4 05 dubov03победи с по 10 точки разлика, за да триумфира в кат. до 61 кг

Призът за най-технична при жените получи шампионката в кат. до 48 кг Миглена Селишка, която миналия месец спечели бронз на силния турнир „Иван Яригин“ в Красноярск (Русия). Двукратната еврошампионка за девойки не даде точка на съперничките си, като спечели и трите си срещи с по 10:0.

При мъжете наградата за най-резултатен борец получи Светослав Димитров, станал първи в кат. до 74 кг.

А Димитър Иванов, който преди дни спечели на престижния турнир „Дейвид Шулц“ в САЩ, изгледа схватките от трибуните. Националът имаше намерение да излезе на тепиха, но самолетът от Колорадо Спринг получи повреда и полетът до София се забави. Така Иванов заедно с помощник-треньора на националите Радослав Великов пристигнах часове преди схватките.

Срещите бяха изгледани от президентите на родната федерация Валентин Йорданов и на европейската Цено Ценов, както и от много наши медалисти от големи първенства.

Следват резултатите от финалите:
  • 57 кг Мехмед Фераим - Микяй Наим 3:2
  • 61 кг Владимир Дубов - Делчо Нейчев 12:2
  • 65 кг Бойчо Бойчев - Дмитрий Маленков 4:3
  • 70 кг Николай Куртев - Джемал Али - лекарска забрана
  • 74 кг Светослав Димитров - Енгин Исмаил 11:0
  • 86 кг Георги Средков - Мирослав Гешев 4:1
  • 97 кг Светослав Люцканов - Драгомир Стойнев - отказване
  • 125 кг Мариян Тодоров - Иван Благоев 12:0

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес