Зареждане

В Белене откриха зала по борба на площ 278 кв. м

В Белене откриха зала по борба на площ 278 кв. м
Публикувано на: Януари 27, 2015 в 09:27 ч

В Белене откриха зала по борба на площ 278,12 кв. м. Съоръжението разполага още с фитнес, съблекални за 30 спортисти, треньорска стая, 4 душ кабини.

Лентата на новата придобивка в крайдунавския град прерязаха кметът на общината Момчил Спасов, заместник-областният управител на Плевен Красимир Иванов, както и Валентин Савов - генерален секретар на Българската федерация по борба.

Тренировъчната зала по борба е финансирана чрез публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” по проекта на Община Белене „Преустройство на съществуващо помещение в едноетажна част за тренировъчна зала по борба в бл. „МВР-ЕСМ“ - гр. Белене“ на стойност 156 741 лева.

Изпълнител бе беленската фирма „Енергостроймонтаж-инженеринг“ АД. Строителните дейности стартираха на 30 ноември 2014 година.
 
„Тази зала е една моя сбъдната мечта! Очаквал съм я 32 години”, каза президентът на спортния клуб о борба в града Цветан Чоранов.

Той благодари на всички, които са помогнали да се реализира идеята за тренировъчната зала, както и на тези, които са свързани с борбата в Белене от далечната 1954 година до днес. От 1954-та, защото тогава в Белене е дошъл Хари Стоев (спаринг партньор на Дан Колов) и е започнал да провежда курсове за треньори по борба. Първите са Николай Пътов и Иван Лоринков. Днес това са Момчил Ганчев, Радостин Добранов и Мирослав Михайлов - все бивши възпитаници на СК по борба „Класик” - Белене. Към днешна дата клубът се посещава от 60 момчета и момичета.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес