Зареждане

Станка Златева с три туша стана шампионка

Станка Златева с три туша стана шампионка
Публикувано на: Юли 6, 2015 в 09:24 ч

Петкратната световна шампионка Станка Златева записа туш -  срещу Джемиле Нинова на старта в категория до 75 кг  и Габриела Пейчева на финала, което й донесе титлата на държавното първенство в Пловдив.
Преди това най-добрата ни състезателка прегази на полуфиналите с технически туш 10:0 и Диана Иванова.

Във втория ден на първенството победителки станаха още световната шампионка за девойки от 2013-а Елица Янкова (53 кг), Мими Христова (58 кг) и Елина Васева (63 кг).

За най-технична състезателка бе обявена Миглена Селишка (48 кг), а за най-резултатна - Джанан Манолова (60). И двете станаха шампионки в своите категории в първия ден на първенството.

Отборен победител при жените е НСА със 70 т., следван от "Левски" с 68 т. и "Черноморец - свободна борба" (Бургас) с 31 т.

При мъжете в свободната борба фаворитите стигнаха до финалите, които започват в 15 часа.

Очакваният с интерес двубой между Кирил Терзиев и Георги Иванов не се състоя в кат. до 74 кг, тъй като Терзиев не участва на първенството заради болки във врата.

Иванов обаче стигна финала. Той в петък пристигна в България от САЩ, където живее, а на първенството в Пловдив записа три победи. На старта в категорията срази с технически туш 10:0 Ибрахим Моллахалил, преодоля Пламен Киров с 8:6, а на полуфинала бе безапелационен срещу Христо Христов - технически туш с 10:0. Така за титлата по-късно днес Георги Иванов ще излезе срещу Иван Деливерски.

Световният и европейски вицешампион от 2013-а Вадимир Дубов също е на финал в кат. до 61 кг. Бесарабският българин също е с три победи до момента - срещу Исмаил Реджеп с 6:4, Димитър Димитров с 12:0 и Димитър Иванов с 10:0. Негов съперник за титлата ще е Емин Еминоглу.

При леките до 57 кг до финала стигнаха Георги Вангелов и Стоян Милев.

При 97-килограмовите световният шампион от 2010-а Михаил Ганев стартира с туш срещу Аймин Ашим, на четвъртфиналите преодоля Кръстин Бояджиев с 9:2, а на полуфинала се справи и с Кирил Хаджийски с 3:0. За титлата националът ще спори с Мюрен Мурат.

Следват финалистите:
57 кг Георги Вангелов - Стоян Милев
61 кг Владимир Дубов - Емин Еминоглу
65 кг Бойчо Бойчев - Николай Куртев
70 кг Георги Златов - Мирослав Киров
74 кг Иван Деливерски - Георги Иванов
86 кг Светослав Димитров - Георги Средков
97 кг Мюрен Мурат - Михаил Ганев
125 кг Божидар Бояджиев - Гюрай Хамдиев

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес