Зареждане

Президентът на световната борба дойде за 90 г. БОК

Президентът на световната борба дойде за 90 г. БОК
Публикувано на: Октомври 30, 2014 в 09:13 ч

Президентът на световната борба Ненад Лалович дойде за 90-годишнината на Българския олимпийски комитет.

Сърбинът присъства на церемонията в Гербовата зала на "Дондуков 2", на която държавният глава връчи Почетния знак на президента на Стефка Костадинова, председател на БОК.

Сред гостите бе и президентът на Европейските олимпийски комитети Патрик Хики, който е и член на МОК.

Тържеството уважиха и много от именитите ни борци - Валентин Йорданов, Боян Радев, проф. Петър Киров, Армен Назарян, Александър Томов, Димитър Добрев..., както и много от олимпийските ни шампиони в другите спортове.
 
"Приемам това отличие като изключително висока оценка за дейността на БОК през годините, за ролята му в съхранението и разпространението на олимпийските ценности и идеали у нас з-  каза Стефка Костадинова в краткото си слово. - Страната ни може да се гордее със своите спортни успехи и с активната си роля в световното олимпийско семейство. Благодаря от името на всички български олимпийци за оказаната чест. Бъдете сигурни, че БОК и занапред ще отстоява принципите, завещани от нашите предшественици и ще ги предава на следващите поколения. Приемете искрената благодарност от името на всички, допринесли през годините за доброто име и авторитета на родното олимпийско движение."

С топли думи към присъстващите се обърна президентът на Република България Росен Плевнелиев. Той припомни част от най-големите успехи на българските олимпийци, подчерта участието на България още в първите съвременни олимпийски игри през 1986 г. в Атина и изтъкна огромната роля и заслуги на БОК в опазването на олимпийските принципи у нас. От своя страна Патрик Хики връчи на българския държавен глава Знака на Европейските олимпийски комитети.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес