Зареждане

Представиха книга за Дан Колов

Представиха книга за Дан Колов
Публикувано на: Октомври 29, 2014 в 08:31 ч

Именити наши борци, олимпийски и световни шампиони събра презентацията на книгата на Димо Тодоров “Дан Колов на арената”.
 
Сред гостите бяха Димитър Добрев, проф. Петър Киров, Георги Мърков, Александър Томов, Армен Назарян, Валентин Райчев, Валентин Савов, Янко Шопов, Георги Янчев, както и генерал Михо Михов, депутат от 43-то народно събрание и др.

Димо Тодоров и рецензентът Марин Кадиев - председател на Сюза на независимите писатели - представиха новия вариант на документалната творба, в която оживява непобедимият "Балкански лъв", както са наричали Дончо Колев Тревненски, известен по цял свят с псевдонима си Дан Колов.

Спомени и оценки за славния българин от негови приятели, конкуренти и почитатели из Европа, Америка и Азия са разказани в 200-страничното повествование. Авторът е използвал много публикации в периодичния печат от различни години, в. "Спорт", "Народен спорт" , спортен вестник "Левски" и др. Не само феноменалният талант на Дан Колов, но и силният плам на родолюбието носи магията на неговия дух.

"Ако скъсам с България, ще загубя силата си!" е веруюто на епохалния борец от 30-ге години на ХХ в., който отказва да смени националния трикольор с американския, японския и белгийския флаг.

В края на презенцията генералният секретар на БФ Борба Валентин Савов връчи почетен плакет на автора на книгата Димо Тодоров.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес