Зареждане

Лалович стана първия член на МОК в историята на борбата

Лалович стана първия член на МОК в историята на борбата
Публикувано на: Август 4, 2015 в 09:47 ч

Ненад Лалович стана първия член на МОК в историята на световната борба.

На 128-та сесия на МОК в Куала Лумпур (Малайзия) за президента на Международната федерация по борба гласуваха 77 делегати, 5 бяха против, а един се въздържа.
 
"Когато пристигнах в Куала Лумпур разбирах, че трябва да вляза сред членовете на МОК - каза събринът. - На този етап вече никакви изненади не можеше да има. - Но когато през април ми предложиха да издигна кандидатурата си - се изненадах. Та нали за цялата 120-годишна история борбата никога не е имала член на МОК. Във всичко това виждам признание за работата на цялата Международна федерация по борба. Две години и половина нашият спорт беше в криза, практически на прага на изключване от олимпийското семейство.Огромната работата, която бе извършена от Международната федерация, доказа своята ефективност. И сега всичко това може да бъде приложено и от друг спорт.
 
Вече бях поздравен за избора от президента на МОК Томас Бах, както и от гереналния секретар. Имам много приятели сред членовете на МОК. Всички те ми обещаха своята подкрепа. И съм сигурен, че ще има с кой да се посъветвам и да обсъдя текущи проблеми.
 
А иначе като първа задача, като член на МОК, бих си поставил популяризация и привличане на повече зрители не само към борбата, но и към всички видове спорт. Как да направя спорта по-популярен - е моят всекидневен главобол. Ние, борците, станахме пионери в реформирането на нашия спорт, променихме правилата. И нашият опит може да бъде използван навсякъде. "

След Куала Лумпур Лалович ще замине за Суботица, Събрия, където от утре започва европейското първенство за кадети. България ще бъде представена с пълни отбори и в трите стила.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес