Зареждане

Eкспериментират новите правила и на 'Дан Колов - Никола Петров'

Eкспериментират новите правила и на 'Дан Колов - Никола Петров'
Публикувано на: Март 23, 2017 в 06:33 ч

Някои от новите правила ще бъдат тествани и на турнира "Дан Колов - Никола Петров" в Русе (8-9 април).

В класическия стил ще бъде експериментиран партерът. Дали състезателите ще се борят със задължителен партер или не ще решат съдиите от цял свят, които се събират на семинар у нас в петък и събота (24-25 март). Форумът е в хотел "Рамада" (бившия "Принцес") и ще бъде открит от президента на Международната федерация (UWW) Ненад Лалович (Сърбия).

Какво още ще се експериментира на турнира в Русе ще реши съдийският семинар.

От януари 2018-а UWW планира да промени и формата на състезанията, които ще са в два дни, и да увеличи категориите на 10.

А участниците за турнира "Дан Колов - Никола Петров" продължават да се увеличават. Вече са заявени 35 страни, а броят на борците надхвърля 400. Освен фаворитите САЩ, Русия, Иран, Азербайджан, Грузия идват и Украйна, Република Корея, Япония, Унгария, Швеция... А за първи път след дълго отсъствие ще участва и Сиера Леоне. Страната ще бъде представена с отбор в свободния стил.

Някои от съставите вече са у нас и са на лагер с националите ни. Класиците се готвят в Тетевен, свободния стил мъже в комплекс "Диана" в София, а жените в Самоков.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес