Зареждане

Севда Асенова е спортист на годината в Русе, а Веселин Великов е най-успешен треньор

Севда Асенова е спортист на годината в Русе, а Веселин Великов е най-успешен треньор
Публикувано на: Януари 14, 2017 в 10:50 ч
Източник: novsport.com
Севда Асенова от боксов клуб Русе бе определена за спортист номер 1 на Русе за 2016 година в анкетата на спортните журналисти, организирана от местния вестник "Утро" и oбщина Русе. На церемонията специална награда получи параолимпиецът Ружди Ружди. Севда Асенова е европейска шампионка за жени при най-леките в категория до 48 килограма и държавна шампионка, съобщава novsport.com.
 
"Много съм изненадана от наградата и благодаря на всички. Пожелавам си много здраве през тази година. Следващата ми цел е световното първенство", каза Асенова.

Втора се нареди Стойка Петрова също от боксов клуб Русе. Тя е световна вицешампионка за жени в категория до 54 килограма и държавна шампионка. На трето място е състезателят по вдигане на тежести Стилян Гроздев от клуб Русе - шампион на европейското първенство за младежи до 20 години с нов европейски рекорд, шампион на европейското първенство за кадети до 17 години в Полша, седми на европейското за мъже, на което подобри континенталния рекорд за тежкоатлети до 17 години, държавен шампион.

За треньор на годината бе обявен наставникът на ФК Дунав Веселин Великов, чийто тим се изкачи от третия до елитния ешалон на България и записа много добро представяне в есенната фаза на Първа лига. Призът "Отбор на годината" получи ФК Дунав, а награда за приложник номер 1 взе корабомоделистът от клуб Приста Иван Маринов.

Всички отличени получиха грамоти, кристални статуетки и парични награди.

От името на председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов бяха връчени и статуетки "Спортен Олимп" за най-добър спортист, треньор и отбор на годината.  С грамоти бяха отличени и учители по физическо възпитание и спорт, водили отбори, класирали се на призови места на финали на ученически игри.

На церемонията присъства и Ружди Ружди, който спечели златен медал на България от Параолимпийските игри в Рио де Жанейро. Той получи специална награда от организаторите - грамота и парична премия, както и картина от името на Валентин Йорданов.
 
"Много се радвам за наградата. Благодаря на всички. Пожелавам си през тази година здраве и да няма контузии. Искам на световното първенство да се представя по най-добрия начин", заяви Ружди и допълни, че заради лошите пътища са дошли много трудно до Русе.

Той обясни още, че условията, при които тренира, не са се променили, като на 19 февруари заминава на лагер. Ружди коментира, че ще се бори докрай, за да се промени отношението към българските параолимпийци.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес