Зареждане

Мани Пакиао се отказва от бокса, за да се отдаде на политическа кариера

Мани Пакиао се отказва от бокса, за да се отдаде на политическа кариера
Публикувано на: Октомври 8, 2015 в 09:02 ч
Автор: Пламен Димитров
Източник: novsport.com
Филипинският профенионален боксьор Мани Пакиао, световен шампион в осем различни категории, заяви, че обмисля да се оттегли от спорта след още един мач през следващата година, съобщава novsport.com.

36-годишният Пакиао излезе на ринга за последно през май, когато загуби от Флойд Мейуедър в определяния като "Мач на века". Филипинецът, който се подложи на операция на дясното рамо след двубоя, смята, че повече няма какво за доказва в бокса.
 
"Мисля, че съм готов да се откажа. В бокса съм от повече от 20 години", коментира той.

Последната среща на Пакиао по всяка вероятност няма да бъде реванш срещу Мейуедър, който обяви плановете си да се оттегли, след като през септември надделя над Андре Берто и записа 49-а победа в 49 мача като професионалист.
 
"Все още не можем да кажем дали ще има реванш, или не. Зависи, зависи", заяви Пакиао.

Мениджърът на филипинеца Боб Аръм наскоро съобщи, че Пакиао по всяка вероятност ще се боксира отново през февруари, като евентуален съперник ще му бъде Амир Хан или Терънс Крофърд.

Пакиао, който има 57 победи, 6 загуби и 2 равенства като професионалист, възнамерява да се концентрира върху политическа кариера. Той вече е член на долната камара на представителите на филипинския конгрес, а през следващата година планира да се кандидатира и за сенаторско място.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес