Зареждане

Мачът на века Мейуедър - Пакиао донесъл печалба от 600 милиона долара

Мачът на века Мейуедър - Пакиао донесъл печалба от 600 милиона долара
Публикувано на: Юли 4, 2015 в 09:25 ч
Източник: novsport.com
Флойд Мейуедър е спечелил общо между 220 и 230 милиона долара от мача си с филипинеца Мани Пакиао след отчитането на доходите от продажбата на телевизионни права. Това съобщи телевизионният канал ESPN, цитиран от novsport.com.

Хонорарите на двамата боксьори бяха разпределени в съотношение 60 процента срещу 40 процента в полза на Мейуедър. Пакиао общо е спечелил около 150 милиона долара, но част от тази сума той е длъжен да даде на промотърите - Боб Арум и компанията "Голдън бой промоушън".

Мейуедър е освободен от тази част от разходите, тъй като той притежава собствена промотърска компания. "Мачът на века" на 2 май в Лас Вегас, в който Мейуедър победи Пакиао по точки, подобри рекорда по броя продажби за платено гледане на мача - над 4,4 милиона души са платили по 100 долара за "пей пър вю" от високо качество и по 90 долара за обикновено качество.

Организаторите на мача са спечелили от тези телевизионни продажби на мача над 400 милиона долара, а от продажбата на билети - 72 милиона долара. По данни на източника на ЕСПН, с отчитане на продажбите на телевизионните прави и билети общата печалба е около 600 милиона долара, което е рекорд в историята на професионалния бокс.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес