Зареждане

Кобрата вече бяга от скуката

Кобрата вече бяга от скуката
Публикувано на: Ноември 26, 2015 в 08:18 ч
Източник: novsport.com
Съвсем очаквано Кубрат Пулев ще се бие със съперник, който е далеч от кла­сата му. След тежкия нокаут от Владимир Кличко миналата година, сега Кобрата ще трябва да натрупа победи, за да може отново да получи шанс за мач за световната титла. Той неизменно ще дойде, тъй като професионалният бокс е бизнес. Там се инвес­тират големи пари, като след това се чака възвръщае­мост. А тя идва само с мач на много високо ниво.

Що се отнася до американеца Морис Харис, само ще кажа, че в никакъв случай не трябва да бъ­де подценяван. Школата в САЩ винаги е била на много високо ниво. Щом този човек все още е жив за бокса, значи става.

Друг е въпросът, че Харис е боксьор, който е за оправяне на баланса на другите. А и е хубаво сега Кубрат да се бие с по-леки съперници. В последния му мач срещу бразилеца Джордж Ариас видях, че нашият вече започва да бяга от еднообразния си стил. При Пулев беше само ляв и де­сен прав, което, откровено каза­но, си е пълна скука. С Ариас си пролича, че има загатване за смяна на тази тактика. Пулев се опита да вкара на няколко пъти ъперкът и влезе в бой от средна дистанция. Това е номерът - тряб­ва да има разнообразие. И въп­реки че не беше блестящ на рин­га, тази промяна даде резултат.

Не трябва да се изненадваме и от поставянето на Пулев под но­мер 5 в ранглистата на WBC. Всяка федерация има право да кла­сира където си поиска даден бок­сьор. Така беше и с Майк Тайсън, който се биеше предимно в една версия, а беше номер 1 навсякъ­де.

Кобрата определено е добър боксьор, който обаче беше хвър­лен прекалено рано на Владимир Кличко. Той трябваше да натрупа поне още 10 боя, за да има шанс срещу украинския шампион.

За това е виновен единствено промоутърът му „Зауерланд”. В тази компания не ги интересува дали боксьорът е подготвен или не. Не ги интересува и каква му е националността. За тях е важно да си върнат инвестицията, която ca направили в Пулев. Именно заради това вярвам, че съвсем скоро Кубрат отново ще стигне до мач за световната титла.

Палми Ранчев, треньор по бокс, за "Меридиан мач"

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес