Зареждане

Кобрата ще има нов шанс за световна титла, този път срещу Джошуа

Кобрата ще има нов шанс за световна титла, този път срещу Джошуа
Публикувано на: Юли 23, 2016 в 15:34 ч
Източник: novsport.com
Кубрат Пулев ще получи нов мач за световната тит­ла, обяви мениджърът на бок­сьора Кале Зауерланд. Става въпрос за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който е притежание на британеца Антъни Джошуа, съобщава novsport.com.

Шампионът е склонен да направи няколко защити на титлата си в следващите месеци, а от лагера му обяви­ха списък с трима потен­циални съперници - задължи­телния претендент Джоузеф Паркър, бившия световен шампион на WBC Бърмейн Стивърн и Пулев. Зауерланд е сигурен, че българинът ще стигне до мач за титлата, независимо дали в края на та­зи или в началото на следва­щата година.
 
"Мисля, че този мач ще се случи. Трябва само да се раз­берем дали ще е доброволна защита. Пулев е №2 в рангли­стата след Паркър и определено ще е следващият задъл­жителен претендент. Така че дали тази или следващата година, този мач ще го има”, заяви германецът.

„Очаквам да стане страхотен бой. То­ва са две големи момчета. Джошуа влезе с гръм и трясък на професионалния ринг, но си мисля, че той все още учи занаята. Това се видя добре в последния му мач. Пулев е много силен и според мен шансовете му срещу Джошуа са 50 на 50.”

Зауерланд очаква Кобрата да се справи доста по-добре във втория си мач за светов­ната титла в сравнение с предишния срещу Владимир Кличко в края на 2014 г.
 
"Всички говорят за загуба­та му от Кличко, но той под­ходи с тотално грешна стра­тегия за онзи мач. Всичко се обърка. Не трябва да забра­вяме, че преди да загуби, той успя да разтърси Кличко, който тогава бе­ше непобеждаван от дълги години. Пулев не е боксьор, който има са­мо един удар. Нокаутирал е по-едри съпер­ници от Джо­шуа като Ди­митренко и Устинов. Ще е ис­тински мач и очаквам да е много интере­сен. Само тряб­ва да видим да­ли ще искат да го направим се­га или ще предпочетат да из­чакат до след­ващата годи­на", добави Зау­ерланд.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес