Зареждане

Кариерата на Povetkin продължава, увери промоутърът му

Кариерата на Povetkin продължава, увери промоутърът му
Публикувано на: Февруари 14, 2017 в 18:13 ч
 
Американският съд отсъди, че Alexander Povetkin е употребявал забраненото вещество мелдоний, след като то вече е било приет в списъка от забранени препарати. Неговият промоутър Andrei Ryabinsky обаче потвърди, че руският боксьор ще обжалва решението.


“Загубихме делото на първа инстанция. Съдията някакси стигна до решение, че Povetkin е взимал мелдоний, след като той вече е бил забранен”, поясни Ryabinsky.

Пред съда в Ню Йорк Povetkin заяви, че никога не е взимал мелдоний, след като той вече е бил обявен за забранен препарат. Povetkin посочи, че е приемал веществото по време на тренировъчен лагер в Казахстан през есента на 2015 година.

Препаратът бе обявен за забранен от 1 януари 2016 година. Povetkin твърди, че за последно го е приемал малко преди тази дата, но американският съд взе решение, че това не е така.

Alexander Povetkin се намира в съдебна битка със световния шампион Deontay Wilder. Двамата трябваше да се боксират през месец май, но тогава Povetkin “изгърмя” с положителна допинг проба и мачът пропадна. Това се случи и преди двубоя му с Bermane Stiverne през декември, в следствие на което руснакът бе изваден от ранглистата на WBC.

Неговият промоутър обаче е категоричен, че въпреки многото си проблеми, свързани с допинга, Povetkin ще продължи кариерата си.

“Разбира се, че той ще продължи да се боксира. Ще му уредим други мачове, като той ще се състезава за титлите в други версии. Кариерата му продължава”, категоричен бе Ryabinsky.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес