Зареждане

Golovkin трябва да се качи в по-горна категория, смята Freddie Roach

Golovkin трябва да се качи в по-горна категория, смята Freddie Roach
Публикувано на: Октомври 28, 2016 в 09:35 ч
 
Легендарният треньор Freddie Roach отново изрази любопитно мнение, този път засягащо световния шампион по бокс в средна категория Gennady Golovkin.


Roach е на мнение, че GGG трябва да се качи в по-горна категория, ако иска да получи повече признание на иначе безспорните си талант и качества. Същото важи за неговия pay-per-view успех, който за момента не е такъв, какъвто може да бъде, имайки предвид и нивото на конкуренцията му.

В случай, че Golovkin се качи в категория лека-тежка, например, то той би могъл да участва в касови двубои със съперници от ранга на Sergey Kovalev, Andre Ward и Adonis Stevenson.

“Мисля, че GGG е най-добрият боксьор на планетата в момента. Всеки казва, че той не е победил никого, но истината е, че той вече го направи спрямо всички. В тази категория обаче няма много конкуренция. Мисля, че той ще трябва да се качи до 79 килограма, за да получи повече признание”, заяви Roach.

Freddie Roach намери и пролуки в стила на GGG, споделяйки мнение, че той не бива да позволява на опонентите си да се приближават толкова до него и да му отправят чисти удари.

“Той е много добър боксьор, като мисля, че той се справи отлично срещу Kell Brook. Неговата защита обаче не е толкова добра, колкото си мислех. Той допуска да бъде удрян. Зная, че неговият треньор казва, че той го прави с цел да допусне съперниците си близко до себе си. Това е подход от миналото. Моят баща ми казваше, че неговият треньор го е карал да прави така, но това се е случвало през 1947 или нещо такова. Не мисля, че и в днешно време го има това.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес