Зареждане

Генов боксира за олимпийска квота в зала 'Триадица'

Генов боксира за олимпийска квота в зала 'Триадица'
Публикувано на: Юли 7, 2015 в 17:35 ч

Спас Генов излиза в директна битка за олимпийска квота за Рио 2016 в мач от сериите на AIBA Pro Boxing. 8-рундовият двубой в кат. до 81 кг ще се проведе на 18 юли (събота) в столичната зала „Триадица” при свободен вход за публиката. Съперник на българина ще бъде коравият французин Матийо Бодерлик.

Освен квота, победителят в мача става и официален претендент за първата титла на APB в категорията, като през септември ще излезе в 12-рундов мач срещу шампиона от първия кръг Ехсан Рузбахани. Иранецът, който вече има квота за Рио, не участва във втория кръг.

Двубоят между Генов и Бодерлик стана възможен, след като през юни българинът постигна зрелищна победа по точки над Джоузеф Кенеди Сейн Пиер от Мавриций, а французинът се наложи с технически нокаут над Джоузеф Уард от Ирландия.

На 18 юли втория си мач пред родна публика от формата ще изиграе и Александър Александров. В кат. до 52 кг негов съперник ще бъде Сайад Мохамадпур (Иран). Мачът за олимпийската квота в тази категория ще е в Мексико сити и ще противопостави боксьора на домакините Елиас Елисео Емигдио Абарка на Илиас Сулейманов от Казахстан.

Ето и програмата на мачовете в София:
18 юли от 20:00 ч., зала „Триадица”
52 кг: Мохамед Флиси (Алжир) – Редуан Аслум (Франция)
52 кг: Александър Александров – Сайад Мохамадпур (Иран)
81 кг: Джозеф Кенеди Сейн Пиер (Мавриций) – Джоузеф Уард (Ирландия)
81 кг: Спас Генов – Матийо Бодерлик (Франция) – мач за олимпийска квота

Официалният кантар и пресконференция ще се проведат ден преди двубоите – на 17 юли (петък) в парк-хотел „Витоша”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес