Зареждане

Дейвид Хей иска да предреди Кобрата за мач с Джошуа

Дейвид Хей иска да предреди Кобрата за мач с Джошуа
Публикувано на: Февруари 22, 2017 в 06:16 ч
Източник: Gong.bg
Бившият световен шампион в тежка категория Дейвид Хей изрази публично желанието си да се боксира срещу Антъни Джошуа, ако първенецът на Международната боксова федерация (IBF) надвие Владимир Кличко в боя им на 29 април, съобщава Gong.bg.

27-годишният британец (18 победи, 0 загуби) и украинецът (64 победи, 4 загуби), който ще е навършил 41 години месец преди двубоя, ще премерят сили на магнетичния стадион „Уембли“, като вакантните титли на Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO) също ще бъдат заложени.

Преди да мечтае за мач срещу Джошуа, Дейвид Хей (28 победи, 2 загуби) също трябва да свърши малко работа. На 4 март в Лондон той ще трябва да играе с настоящия шампион на Световния боксов съвет (WBC) в лека тежка категория Тони Белю (28 победи, 2 ремита, 1 загуба), който минава да се бие в тежка категория. Миналият януари 36-годишният Хей се завърна след пауза от 3,5 години и нокаутира набързо Марк де Мори, а четири месеца по-късно записа победа и над Арнолд Гергай.
 
„Ако Джошуа победи Кличко, а това нещо, на което аз и цяла Великобритания се надяваме, да каже кога е готов, аз също ще бъда“, коментира Хей пред „Скай Спортс“. „Щеше ми се да бия с него първи след завръщането ми, защото знам, че мога да го победя. Дано той победи, а неговият тим да бъде достатъчно уверен. Все пак бой срещу Дейвид Хей ще е най-големият на планетата. Нека да се случи. Топката сега е в тяхното поле.“

Хей обаче може би прибързва малко със сметките си. Ако Джошуа победи Кличко, ще трябва първо да се бие с двама задължителни претенденти. WBA вече нареди победителят от мача с Кличко да защитава титлата срещу Луис Ортис от Куба. IBF от своя страна стори същото, като там претендетът ще бъде родната боксова звезда Кубрат Пулев. Така в най-добрия случай Хей ще може да се надява на мач едва към края на годината.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес