Зареждане

Даниел Асенов и Станимира Петрова с победи на 'Странджа'

Даниел Асенов и Станимира Петрова с победи на 'Странджа'
Публикувано на: Февруари 24, 2016 в 20:40 ч
Източник: Gong.bg
Даниел Асенов изнесе истинска лекция по бокс в първата си среща от 67-ия международен турнир „Странджа“, който се провежда в столичната зала „Универсиада“. Европейският шампион от Самоков 2015 победи по категоричен начин Клевис Врапи от Албания в категория до 52 кг – 3:0 (30:27, 30:25, 30:27).

Българският Тайсън показа всичко красиво от този мъжки спорт – агресивна игра с много удари, технични ескиважи, постоянно движение по ринга и онзи танц с краката, за който настоява новият старши треньор на националите ни Хоел Еухенио Солер Арате от Куба. Наставникът, който не излиза за всички срещи, сега бе в ъгъла на Даниел, а след срещата му остана доволен от видяното.
 
„Играта ми беше смес от кубински и български стил – пошегува си след мача Тайсъна. - Важното е да се побеждава, така че съм доволен“.
 
Станимира Петрова постигна убедителна пода при първото си излизане на ринга в среща от втория кръг на международния боксов турнир „Странджа“ в столичната зала „Универсиада“.

В новата си категория до 51 кг тя спечели с 3:0 съдийски гласа срещу гъркинята Антониа Папуцаки и направи първа крачка към защита на купата от 2015 г. Световнатани шампионка от Корея 2014 игра със самочувствие и успя да намери път към съперничката си, която не спря да й бяга цял мач.
 
„За първи път имам такъв мач.

Тя ми бягаше постянно и трябваше доста да я гоня. За малко да се подведа по играта й във втория рунд, но добре, че треньорите ме коригираха и започнах да вкарвам удари“, коментира Станимира след мача.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес