Зареждане

Боксови националки наградиха деца в риск

Боксови националки наградиха деца в риск
Публикувано на: Декември 14, 2016 в 07:35 ч

Европейските ни шампионки по бокс Станимира Петрова и Деница Елисеева наградиха медалистите от Коледния турнир на децата, лишени от родителски грижи, който се проведе в зала „Арена Армеец“.

Първенството привлече над 400 възпитаници от 32 социални институции, домове за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Те определиха шампионите в 6 спорта.
 
„Надявам се спортът да ви даде това, от което имате нужда, за да се справяте по-лесно с трудностите в живота“, обърна се към тях Елисеева. „Радвам се, че сред вас има и практикуващи таекуондо, тъй като, както знаете, аз съм излязла от този спорт“, каза им Станимира, която награди именно отличилите си в този боен спорт.

Деница пък връчи купата на определената за №1 в спорта от участниците Мартина Йорданова от SOS детски селища Габрово. Елитната ни боксьорка изрази и желание догодина да води занимания по спорт на децата от някой софийски дом, на което председателят на федерацията за спорт в тези учреждения Анатоли Илиев откликна веднага.

Спортното училище на „Левски“ пък дари първите три отбора в комплексното класиране с екипировка, а Столична община прибави и зимни пуловери. Комплексен победител станаха възпитаниците на дома от Велико Търново, следвани от децата от Ракитово и Дупница.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес