Зареждане

Бит от Кличко вариант за Кобрата

Бит от Кличко вариант за Кобрата
Публикувано на: Октомври 24, 2013 в 09:57 ч
Източник: Sportal.bg
Кубрат Пулев може да излезе срещу Мариуш Вах на 14 декември. Това твърдят няколко полски и руски медии. Кобрата ще се бие през декември, като името на съперника му трябва да стане ясно до края на тази седмица. Според полските издания шефовете на Пулев от немския клуб Зауерланд вече преговарят с агента на Вах Мариуш Колоджей. Все още обаче никой не е потвърдил официално за такива преговори, съобщава Sportal.bg.

202-сантиметровият Вах се би с Владимир Кличко на 10 ноември 2012 г. Той издържа и загуби мача по точки, но след това бе хванат с допинг и бе наказан за 1 година. В последните седмици се говореше, че Вах може да срещне британеца Дерек Чисора за европейската титла в тежка категория, но това няма да стане, тъй като от Европейския боксов съюз не искат да обяват за претендент боксьор без мач в последната година. Иначе Вах е с актив от 27 победи (15 с нокаут), а единствената му загуба е от Кличко. След срещата между двамата 33-годишният поляк обвини шампиона за положителната си допинг проба.

Междувременно мениджърът на Кличко - Бернд Бьонте, обяви, че шампионът може да забави мача си с Пулев. Кличко ще се бие през март, като двамата официални претенденти са Кобрата за пояса на IBF и Денис Бойцов за този на WBO. Оказа се, че шампионът може да избере друг съперник, който не е претендент. "Владимир проведе задължителна защита срещу Поветкин. Сега има двама претенденти за две от титлите. Не може постоянно да прави задължителни защити, така че в следващия мач може да е срещу съперник, който сам избере", обясни Бьонте, цитиран от "7 дни спорт".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес