Зареждане

Аржентинската кобра ще се бие с Алексей Рибчев в София

Аржентинската кобра ще се бие с Алексей Рибчев в София
Публикувано на: Април 5, 2012 в 14:33 ч

Източник: БТА

Хавиер Криспуло Андино - Аржентинската кобра, беше определен за съперник на Алексей Рибчев от Универсалната боксова организация в битката за титлата на федерацията в средна категория, съобщава БТА.

Българинът ще боксира за трофея на 18 май в София. Първоначално галавечерта трябваше да се състои на 11 май, но заради проблеми с възстановяването от контузия на българския боксьор шоуто беше пренасрочено за седмица по-късно.

Организатор на галавечерта от веригата "Боксмания" е мениджър номер 1 на България в последните години Васко Василев и неговата компания "Алексеев промоушънс". Срещите ще се проведат под егидата на Професионалнта боксова лига.

Хавиер Криспуло Андино има 14 победи (7 с нокаут), 3 загуби и 1 равен. Южноамериканецът с обратен гард е само на 23 години. През тази година той изигра един мач, който загуби от съперника на германската звезда Артур Абрахам - Пабло Фариас. Алексей Рибчев- Рибата (12 победи, 3 с нокаут), 4 загуби и 1 равен все още се възстановява от извършена операция на дясната ръка.

"Вече тренирам, но все още не удрям - призна Рибчев. Благодарен съм на д-р Матев за операцията, която мина добре. След 10 дни подновявам на 100% подготовката. Получих възпаление на нерв, резултат от многото удари и мачове. Болката дойде от обезболяващите инжекции, които ползвах за моите мачове. До 18 май ще бъда в суперформа."

В последния си мач през февруари Рибчев загуби само с една точка от Антъни Фитцджералд (Англия) на галавечер в Хоув.

"В чужбина трудно дават победата. Затова е хубаво, че отново ще имам шанса да се бия на голяма галавечер в България. Отново ще се съберем с моите съотборници от националния отбор Борис Георгиев и Спас Генов. Моят съперник от Аржентина е нокаутьор. Гледах негови мачове. Ще стане атрактивна битка".

Рибата ще тренира основно в Русе за мача си с Андино, но ще ходи за спаринги в няколко други български града. На галавечерта на 18 май в Зимния дворец на българския ринг ще се завърнат Борис Георгиев и Спас Генов, които от няколко години живеят в чужбина.

Бившата световна шампионка при жените Галина Иванова ще излезе срещу съперничка от бившия съветски съюз. Билетите за галавечерта "Боксмания" са по 15 и 20 лв. В шоуто ще бъдат включени общо осем професионални и един аматьорски мач.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес