Най-големият сайт за бойни спортове

       

30 боксьори повикани на лагер в София

30 боксьори повикани на лагер в София
Публикувано на: Януари 10, 2017 в 08:54 ч

Общо 30 боксьори са повикани за лагер на базата в „Дианабад“ в София, който започва от днес и ще продължи до края на седмицата. На 16 януари те ще се качат на високопланинската база Белмекен, където ще останат до 7 февруари. Подготовката е насочена към предстоящия от 20 февруари международен турнир „Странджа“, който ще се проведе в столичната зала „София“.

На лагера са повикани титулярните национали Тинко Банабаков (48), Даниел Асенов (52), Стефан Иванов (56) Елиан Димитров (60), Айрин Исметов (64), Симеон Чамов (69), Радослав Панталеев (81), Кристиян Димитров (91) и Петър Белберов (+91). За категория до 75 кг е викнат Арман Хакобян, който представя България на олимпийската квалификация за профибоксьори във Венецуела през лятото. Друга интересна повиквателна е тази на Благой Найденов, който да прави конкуренция на Панталеев при 81-килограмовите. Както е ясно, олимпийският ни шампион за младежи от Нанджин 2014 през миналата година пробва да стане професионалист.

Покана за лагера е получил и сребърният медалист от същите младежки игри Душко Благовестов.

Съставът се допълва от най-добрите ни юноши и младежи, сред които европейският шампион за юноши Иван Атанасов, Иван Росенов, Кирил Русинов и др. На „Дианабад“ ще се съберат и тримата братя Асенови, тъй като освен Даниел, поканени са и батко му Катин, както и най-малкият – Боян.

Заниманията ще се водят от старши треньора на националите Жоел Солер Арате, като ще му помагат Палми Ранчев, Валентин Поптолев, Александър Христов и Александър Александров.
Мнения в Facebook

Свързани Новини

Двама българи отпаднаха в първия ден на боксовия турнир 'Странджа'

Двама българи отпаднаха в първия ден на боксовия турнир 'Странджа'
Българските боксьори започнаха със загуба 68-ото издание на международния турнир "Странджа".
Новини » февруари 22, 2017 (0)
цялата новина

Над 280 боксьори идват за турнира 'Странджа'

Над 280 боксьори идват за турнира 'Странджа'
Над 280 състезатели (210 мъже и 72 жени) от 35 държани ще участват в 68-ото издание.
Новини » февруари 15, 2017 (0)
цялата новина