Зареждане

20 българки ще се боксират на турнир 'Балкан'

20 българки ще се боксират на турнир 'Балкан'
Публикувано на: Септември 30, 2016 в 09:02 ч
Източник: novsport.com
Общо 20 български състезателки ще боксират във второто издание на международния турнир за жени „Балкан“, съобщава novsport.com. Надпреварата ще се проведе в боксовата зала в комплекс „Диана“ в столичния квартал „Дианабад“, като двубоите са от 4 до 8 октомври. На ринга ще се качат представителки на 18 държави при жените и девойките.

България ще има 13 състезателки при жените. Сред тях е световната шампионка от Чеджу 2014 Станимира Петрова, която сега ще боксира в предишната си категория до 54 кг, в която именно триумфира в Република Корея. Тя е победителка от първото издание на турнир „Балкан“, но при 51-килограмовите, когато на финали надигра европейската ни шампионка от 2014 г. Стойка Петрова. Последната сега не е заявила участие. Турнирът пропуска и Светлана Каменова, която също е шампионка от миналогодишната надпревара в кат. до 60 кг. Тук е заявена другата ни националка Деница Елисеева.

При най-леките (до 48 кг) сили ще премерят титулярката в националния и бронзова медалистка от м.г. Севда Асенова и световната шампионка за девойки от Албена 2013 Венелина Поптолева.

При девойките Еми-Мари Тодорова, която преди дни спечели европейската титла в кат. до 48 кг, ще пропусне турнира заради лека травма, каквато има от Турция и бронзовата ни медалистка Розалия Пайчева. От участничките ни на шампионата в Орду на ринга в София ще се качат Аслъхан Мехмедова (64 кг) и Мелиз Йонузова (69).

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес