Най-големият сайт за бойни спортове

       

Стратегия за залагане на ММА

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Неталантливите бойци

  1     Мнениеот TheRebel на 21 Дек 2016, 01:05

Вчера докато гледах Джон Тък срещу Деймиън Браун забелязах повтарящ се модел...
Джон Тък е един много голям за категорията, мускулест състезател. Деймиън Браун е типичния ММА боец на ниско ниво. Нещо като това дето му казват джурнимен. Може от всичко по малко, корав е и агресивен. Забелязвам че тези джурнимени много често изненадват залагащите. Защо? Еми не впечатляват с абсолютно нищо що се отнася до техника и атлетични способности. Това са първите неща които обикновено човек гледа в един боец. Но за съжаление опита ми показва че това са последните неща, които трябва да гледаме когато трябва да предскажем двубой.

В тази съща карта (Уитакър срещу Брънсън) беше и двубоя Джейсън Найт срещу Дан Хукър. Подобен двубой в груби линии. Дан Хукър с очевидно по-правите и мощни удари подари мача на Джейсън Найт просто като не се биеше. Както Джон Тък и Хукър през повечето време гледаше как опонента му точкува с леки удари по лицето и тялото му и от своя страна не правеше почти нищо. А е по-добрия боец.

По-добрите бойци не винаги побеждават. Обикновено факта че са по-силни и технични им прави лоша услуга като ги успива. Мислят си че са напред с точките защото са записали да речем един нокдаун в първия рунд и следващите два не правят нищо. Или че като опонента им не им прави нищо с ударите си, а всеки техен го разклаща и че следващия рунд може да си починат и да бавят времето бъдейки боксов чувал. Такива бойци никога не бих заложил. Въпроса е че АКО знам че така ще направят не бих ги заложил. Трябва да имаме умението да ги разпознаваме. Как да позная талантливите бойци, които просто не желаят да се бият, искат да победят без да пускат удари, нещата да станат на магия едва ли не.

Тук има и друга уловка. Тези другите, неталантливите бойци. Често такива бойци могат да направят голяма серия победи и можем да се подведем че наистина от тях може да стане нещо гоямо и да залагаме за тях независичо срещу кой застанат. Но те ще печелят дотогава докато се сблъскват с мързеливци. В момента в който се изправят срещу някой който има предимство във физиката и има равна или по-добра техника и най-важното иска победата по същия начин както те, просто е ясно че ще изгубят. Но бойците които са достатъчно нахъсани и в същото време имат добър лагер, треньори, атлетизъм са рядко срещани. Това са топ 5, топ 10 бойци.

За Джейсън Найт и Деймиън Браун. Много са ми любопитни тези двамата. Ще следя кариерите им отблизо. Ако има дадат истинска конкуренция в следващите им мачове ще залагам против тях. И двамата стигнаха дотук на сърце и брадичка. Ще видим само така докъде ще им стигнат силиците.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Серони с/у Масвидал - анализ

  2     Мнениеот TheRebel на 30 Яну 2017, 14:57

Това е прогнозата ми за мача Серони-Масвидал. Щях да я пускам преди двубоя, сложих я на чернова защото не беше написана докрая, но забравих за нея и мача вече мина. Но смятам за удачно да я пусна все пак защото може да помогне с някои от нещата които съм писал за бъдещи прогнози за мачовете на двамата бойци.


В моята си тема (тази тук) съм писал всякакви видове прогнози - от просто посочване на победителя без един ред написан дори за аргументация, до цели есета. Гледайки назад, забелязвам че успеваемостта ми в прогнозирането не е много по-различна дали ще мисля много по дадения двубой, или ще напиша едно име и толкова. НО, когато пиша повече за двубоя успявам да позная много по-добре как ще се развие двубоя отколкото иначе без да го мисля много. Крайния изход все още много ми убягва, но начина на победа и динамиката на боя я улучвам по-добре. Ето списък с двубоите за които съм писал най-подробно:

Рори МакДоналд с/у Стивън Томпсън
не съм дал начин на победа, но съм познал кр. изход

Роби Лоулър с/у Тайрън Удли
написъл съм че "няма да е оспорван двубой", познат кр. изход

Яир Родригес с/у Алекс Касерес
донякъде познах че няма да е съвсем лесен двубой за Родригес, не познах кр. изход

Нейт Диас с/у Конър Макгрегър II
тук бях доста далече от истината в началото на проучването в смисъл че бях убеден че Диас ще бие. бях много точен, според мен, в това че казах че мача е много труден за прогнозиране за метод на победа и може всичко да стане. както видяхме станаха много неща в боя и Конър би с решение, нещо което почти никой не е очаквал. с наближаването на двубоя имах по-добро усещане. за съжаление игнорирах интуицията си и прогнозирах и дори ЗАЛОЖИХ на Диас

Аманда Нунес с/у Ронда Раузи
точна прогноза

Доминик Круз с/у Коди Гарбранд
точна прогноза

Джони Хендрикс с/у Нийл Магни
победител не познах, но знаех че ще е с решение. съвсем в началото когато обявиха двубоя в новината в коментарите писах че тук сигурен победител ще е Хендрикс. тогава бях много уверен. после почвах да проучвам и стигнах почти до същото заключение но с тази разлика че виждах че Магни ще издържи три рунда.

Брандън Тач с/у Нико Прайс
точна прогноза

Това са 8 двубоя за които съм мислил повече и съм гледал повече видео. Познал съм 5 от 8. Като проценти това е 62.5%. Това е слаба познаваемост. Като утеха може да се отбележи че почти всичките познати бойци са били аутсайдери. Удли е бил 2.30, Нунес 2.30, Гарбранд 2.70, Прайс 3.00. (Ако някой залага по еднакви суми на всеки от тях спечеленото от познатите ще покрие загубите от сгрешените прогнози и ще има остатък печалба.)

Горе-долу какво ще стане в двубоя съм познал в 7 от 8-те двубоя. За МакДоналд - Томпсън не съм дал метод на победа, нямах представа как Томпсън ще победи. Единствено знаех че няма да е със събмишън. Нокаут или решение, зависеше много от това как ще играе Рори.

И сега ще се пробвам да дам прогноза за мача на Хорхе Масвидал срещу Доналд Серони.

Това е много важен мач за Каубоя. Ако победи сега, е много вероятно да му дадат да се пробва за титлата срещу Тайрън Удли (където ще бъде смазан). Още тук имаме първия лош знак за Серони. Серони психически отслабва колкото по-важен е мачът. Сега ще се бие за претендентското място. Да, между този и предния му двубой нямаше голяма пауза, което обикновено помага на Серони и той се чувства по-уверен когато не почива дълго между двубои, но тук това е важен двубой, Серони е в серия победи и то все с приключване, феновете очакват много от него. Сега е подглавно събитие на карта за която много фенове смятат че именно неговия двубой трябва да е главен. Има известно напрежение върху Доналд Серони, не бих казал че е много, но го има. Добавяме нещо много важно към напрежението от важността на мача - Масвидал няма никакво намерение да е приятел на Серони в октагона и да се гушкат и докосват ръкавиците каквато грешка направи Мат Браун. Веднага след като Браун поздрави Серони, Серони възвърна самочуствието си и започна да се бие на други обороти. Малко след това последва нокаута. Масвидал в никакъв случай няма да даде капка респект на Серони и това е една от големите причини да мисля че има огромен шанс да спечели този двубой.

В една друга тема от форума писах че все избирам срещу Серони откакто е в полусредната категория защото просто го виждам че е по-дребен от всичките там, нищо че е висок. Но това което ме накара да преосвисмя начина си на избиране на победител е че видях доста мачове в последните месеци където побеждава по-дребния и неатлетичен боец. Много експерти го казват - "уменията взимат победата в 90% от случаите". Това вече ми е мантра на мене. Умения, умения, умения! Не колко си голям, лош, татуиран или колко си известен. Ако да кажем не отстъпваш с огрома разлика в бързината, теглото, рефлексите, нали тези природните дадености, ако не остпъпваш с много, уменията ти ще компенсират почти на 100% каквото не ти достига като физ. данни. Примерите са безброй.

Не само че Масвидал смятам че има повече умения от Серони, но смятам че дори го превъзхожда леко като тегло и силово. Масвидал винаги е имал страшни проблеми със свалянето за леката категория, сега в полусредната му е идеално, не е малък за нея, точно си е.

Друго негативно нещо за Серони е че идва доста набързо от тежък мач срещу Мат Браун. Там получи множество точни удари в главата, за които според мене си трябва поне 4-5 месеца почивка, ако не и повече. Серони почти не беше удрян като хората в новата си категория и като че ли си повярва че може да направи нещо като поход към титлата. Но това не ти е 155 паунда, това е 170 паундовата категория, хората тук удрят много по-тежко. Серони, който винаги е бил много уязвим за боксьорите (справка Н.Диас) на 170 паунда с по-тежките удари и срещу изкусен боксьор като Масвидал не го виждам, честно.

Още ли да пиша? Масвидал има отлична борба. Кабилов не можеше да го контролира по никакъв начин, а знаем кой е Кабилов. В много интервюта Масвидал казва че любимият му спорт е борбата. И му вярвам. Казвам го защото Серони има горе-долу добри борчески умения и прибягва да ги използва когато го натиснат в стойка или просто за да разнообрази играта и да стане по-труден нацелване. Но видяхме че борбата му няма същия ефект когато се бие срещу хора които имат някаква представа от защита от събаряния. Да, можа да свали Коте и бразилския каубой, но нищо не направи срещу Мат Браун. Не вярвам да свали дори за момент Масвидал на пода. А това е много важно за Коубоя. Ако не може да ти играе с пълния арсенал на ММА, муайтая му има ограничен ефект. Може да те бие с него само ако му отстъпваш непрекъснато и му даваш време и пространство да те подлъже за някой хайкик (справка А.Мартинс).

И като казваме хайкик, това е една от малкото големи опасности за Масвидал в този двубой. Някой хайкик да изяде или коляно. Защото Масвидал каза в едно интервю че ще бори Серони, възможно е да се наниже на някое коляно опитвайки събаряне. Това е реално притеснение за мен. Друго което не зная как ще се справи с него е левия прав на Серони. Определено го изпълнява добре и с тежест. С този удар свали на земята Барбоза и го заключи моментално. Масвидал има добро движение на главата, но все пак трябва да е нащрек за този удар. Предполагам че ще изяде няколко прави удара защото няма да смее да прави големи отклони за да се пази от хайкиковете.

В заключение смятам че Масвидал има повече от 80% шанс да победи тук. Прогнозата ми е победа с решение, тъй като Серони показа лек напредък в защитата си от удари в последните си двубои и също така има опасна игра на земя. Дали е заради по-ниското ниво на опоненти в полусредната или наистина има напредък не мога да кажа точно, но се пази по-добре отколкото в леката. Масвидал с решение е официалната ми прогноза. А иначе само Масвидал за кр. изход е на 2.40 коефициента в ефбет и напълно си заслужава щедър залог по мое мнение. Дано да не сгреша. Успех на всички!
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Антъни Хамилтън не става за нищо

  2     Мнениеот TheRebel на 06 Фев 2017, 18:58

Сега наново гледах мача на Антъни Хамилтън. Тоя път отначало докрай и с пуснат звук.

Няколко бележки си вадя от този мач. Първо Хамилтън няма никакъв страйкинг. 90% от ударите му са извън целта. Няма ляв прав, няма нищо. А това е едно от най-важните неща които гледам първо в даден боец - има ли водещ удар? Може да не е левия прав, може да е ляво кроше, или ляво маваши, но нещо бързо и леко като удар с което да почва комбинациите. Той се бие абсолютно кръчмарски! Дори в победата си над Грабовски където Грабовски не пусна нито един удар и двубоя свърши за 14 секунди, Хамилтън направи серия удари от които не повече от 5 реално влязоха. Това е срещу незащитаващ се противник!!!

Друго което трябваше по-рано да забележа е че няма солидна брадичка. Начина по който се бие, категорията в която е, не позволява да имаш слаба брадичка, прекалено е открит и агресивен, а е ясно че не понася удари дори да не са мн. силни.

Браян Стан бил говорел с Хамилтън преди мача и коментираше как Хамилтън е решил да играе за нокаут в този мач. Аз това въобще не го знаех! Предполагах че Хамилтън ще иска да играе на възможно най-сигурната стратегия срещу по-дребен опонент - която е да го мачкаш в мрежите и по пода. Имаш поне 15 кила над него, защо му играеш на бокс където това че той е експлозивен и с по-чисти удари ще му осигури най-добър шанс за победа? (Хубаво е отново да почна да следя изявите на Стан по телевизия и радиа (в нета) където коментира предстоящите мачове. Той има близък поглед до атлетите.)

Подлъга ме и това че все пак е от Джаксън/Уинк! Мислех че тия хора няма да му дадат да играе на размени въобще и само ще борят Фортуна.

От тука нататъка никакво доверие на Хамилтън. Само срещу него ще залагам, той повече губи от колкото печели, в UFC e с 3 победи и 5 загуби! Единствените случаи когато бих залагал на него са срещу някой който не може нищо като Грабовски (старайкинг и граплинг)+ това да е неатлетичен и по-дребен.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Случаят Дерек Люис

  0     Мнениеот TheRebel на 20 Фев 2017, 16:54

Дерек Люис ми е много любопитен боец.
Наистина е надарен природно с нечовешка сила, която му е от огромна ползва в граплинга, където така компенсира скромните си умения. Когато реши да стане от земята просто те изтласква на мускули и се изправя. Толкова е голям че не можеш да го обгърнеш с ръцете си или краката и чисто физически е много трудно да го заключиш.

В стойка е пасивен през повечето време, което прави евентуални контра атаки много трудни - нямаш какво да контрираш, той само си стои, еба си! Да, той държи ръцете си много ниско, но понеже рядко атакува това не е особен проблем. Също почти няма опоненти които да са достатъчно смели да искат да играят на близка дистанция с Люис, където ниският му гард би създал проблеми. Всеки негов опонент гледа да стои или много далече, или много близко, но не и на боксова дистанция. Ударите му не са точни, но са адски мощни и дори да не влязат чисто имат два ефекта - от една страна опонента се научава много бързо да респектира Люис и почва да си променя играта, от друга страна се отчитат сериозно от съдиите и при евентуално стигане до решение само няколко влезли удара на рунд могат да му спечелят лесно мача.

Огромните размери и сила на Люис го правят труден за манипулиране. Изморително е да се бориш с него, дори от горна позиция. Докато Люис стратегически си почива в гард и пази силите си за да стане бързо от земята в удобен момент когато не внимаваш, и да те приспи.

Всичките противници на Люис в UFC до сега които е победил му играят или с напълно грешна стратегия, или толкова си могат. Противно на логиката, най-голям шанс за победа над Люис има всеки който опита да му играе "на размени". Люис вкарва цялата си тежест във всеки удар и почти напълно се разбалансира и изгубва възможност да си влезе навреме в правилната стойка или да направи дълга комбинация. Тогава е времето да си в дистанция и да го накажеш за лошите му навици. Но никой не иска, или не може да се възползва, защото няма достатъчно чист бокс за да го направи без да рискува да бъде убит на място. Няма никакъв смисъл да бориш Люис, освен ако нямаш физическо превъзходство в комплект с добра борба. Иначе само си изхабяваш напусто енергията - Люис има невероятното умение да си взима почивки по средата на двубоя и така остава свеж и запазва нокаут силата си дори до края на третия рунд, противно на всякаква логика.

Сега Люис се изкачи на 8-мо място. Пред него са само машини за убиване, през които не може да премине с играта която показва до този момент. Нгану, Ротуел, Дос Сантос, Веласкес и Вердум ще го пратят на училище. Старите, бавни и амортизирани Хънт и Оверийм също са способни, но определено Люис има шансове срещу тях.

Но едва ли UFC ще иска да го запъти към сигурна загуба с някое от тези имена, поне не в следващия му мач. Много вероятно е да срещнат Люис с някой от този списък:
Александър Волков, Тимоти Джонсън, Марчин Тайбура, Къртис Блейдс, Уолт Харис, Луис Хенрике. Свършиха се лесните мачове за Люис, наистина вярвам в това. Всеки от по-долния списък има много добър шанс срещу Люис.

Люис за мене е абсолютен късмет и стечение на обстоятелствата че се намира толкова нависоко в ранка. Да не забравяме че старата генерация величия от тежката си заминава, от UFC махнаха някои от по-скучните за публиката и други с губещи статистики, но все пак способни момчета. Напълниха миналата година за няколко месеца почти дузина незнайни хора със съмнителни качества, голяма част от тях ги дадоха на Люис да си напомпа статистиката.. Сега общо взето в категорията останаха няколко групи бойци като евентуални бъдещи опоненти на Люис - много добри и непробиваеми за Люис опоненти в баш топа, такива които има победи над тях вече, няколко стари ветерана с навъртяни километри над които е способен на изненада, няколко много лесни опонента стилово но са далеч назад в ранка и тези 6 опонента които изредих, които ще са му много трудни за победа, не невъзможни, но трудни.

Примерно мисля че Уолт Харис, особено в каквато форма в последния му мач го видяхме е един много труден мач за Люис. Същото важи и за Тайбура и Хенрике.

Мисля че треньора му Боб Перез е много умен мъж. Много добре знае с какъв боец разполага, колко да го натиска в тренировките и как да го тренира. Също перфектен в простотата си план за всеки един двубой и дори откривам много добри насоки в почивките между рундовете. Люис, от своя страна, изпълнява насоките дадени от ъгъла му със завидна дисциплина.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Стратегия за залагане на ММА

  1     Мнениеот dagarmi на 22 Фев 2017, 11:42

Колко време ти трябва средно, за да се подготвиш добре за даден двубой? С парите как вървиш?
dagarmi
dagarmi
 
Мнения: 4
Регистриран на: 22 Фев 2017, 11:41

Re: Стратегия за залагане на ММА

  0     Мнениеот TheRebel на 22 Фев 2017, 17:19

С парите вървя на много ярко червено и към момента не залагам. Не смятам да залагам поне няколко месеца занапред.

Обикновено около седмица-две. Но за съжаление установих че това в никакъв случай не гарантира успех. Това което ми дава допълнителното време за проучване е че по-добре предсказвам как ще се развие двубоя, мога да предскажа дали ще има приключване или не много по-точно например. Но резултата го познавам по почти същия начин както ако не правя дълго проучване, а гледам само последните 2-3 мача на всеки боец. Много голяма доза късмет има в тези двубои. Това не го установих навреме. Както добър, така и лош късмет. Може да си проучвам колкото искам като теория, но бойците са тези които решават как и какво да правят в крайна сметка в октагона. Аз само предполагам как биха играли, но те често ме изненадват като се бият по нетипични за тях начини примерно заради критика от фенове, скорошен нокаут, семейни проблеми или проблеми в лагера и др. и така изхода е много вероятно да е друг от този който съм премислил на теория ако си играят както си играят по принцип. За това е по-умно да се залагат само или предимно много стабилни психически бойци, които не сменят отбора или средата си с години. Те са константа и можеш да разчиташ горе-долу на едно и също представяне.

Така че тия залози са си до една стабилна степен тото. Затваряш очите, избираш някой който ти харесва и стискаш палци да бие. Лошото на това което правя - да проучвам до откат - е че ми дава неоправдана увереност в крайния изход и поради тази увереност набивам много пари, защото мисля че съм изпипал всичко и е сигурна печалба. Но не можеш да изпипаш баш всичко никога в такъв хаотичен спорт и загубите рано или късно идват и както аз слагам непосилни за бюджета ми суми направо се принуждавам да спирам за половин година дори, докато се възстановя.

Иначе ти благодаря за коментара, дагарми, тука само аз си пиша почти. Нещо като дневник ми е. :D
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Стратегия за залагане на ММА

  0     Мнениеот dagarmi на 22 Фев 2017, 19:08

Ами на мен ми беше доста интересно - прочетох цялата тема. А дали причината, че си назад с парите да е, че не ги управляваш както трябва, а не лошо прогнозиране? Доколкото видях стратегията ти на залагане е на всеки мач слагаш различна сума, което не знам дали е правилно, а дори и да е правилно с каква сума разполагаш? 10-20 залога? Защото дори и да познаваш в 80% от случаите все ще имаш период, в който няма да познаеш 4-5 поредни мача и трябва да имаш пари, за да оцелееш в този период. Та ми е интересно да чуя за тази част от стратегията ти, защото въобще не е маловажна.

Едит: Иначе за "колко време ти отнема" имах предвид грубо като часове, защото 1-2 седмици може да са 2 часа отделени може и да са 20 часа :D
dagarmi
dagarmi
 
Мнения: 4
Регистриран на: 22 Фев 2017, 11:41

Re: Стратегия за залагане на ММА

  0     Мнениеот TheRebel на 22 Фев 2017, 20:39

А дали причината, че си назад с парите да е, че не ги управляваш както трябва, а не лошо прогнозиране?


И от двете са. Не управлявам парите си добре. Чакам да събера пари за едър залог (минимум 150лв.), защото с 10-20лв. не ми е интересно да играя. И понеже не мога да си позволя да изгубя такъв залог когато го изгубя излизам от играта. Като съм вън от играта идват ивенти където виждам потенциални добри залози, но нямам пари да ги играя. Примерно ако играя всички мачове където виждам сгрешени коефициенти с еднаква сума мога да кажа със 100% сигурност че няма да съм на няколко хиляди минус. Може би няма да съм и на голям плюс, може да съм фитка дори, но няма да съм затънал. Затъването идва отчасти и от несъобразено залагане на огромни суми на съмнителни бойци. От Рой Нелсън където го би Люис съм -700. Там лекомислено ги сложих защото имах 400 спечелени от футбол и добавих още и си казах че дори да загубя не губя толкова много (а определено не очаквах да загубя!). Но мача не беше за играене. Като цяло мачовете от тежката, когато не играеш тежък фаворит, са за избягване защото всеки може да победи.

Грубо казано на ден по 2-3 часа за около седмица и половина проучвам в детайли даден мач. Това включва всички налични в интернет боеве на двамата бойци, коментари за старите им мачове от журналисти и проф. анализатори, техни видеа как тренират, видеа с техни интервюта, следене на това какво качват в соц. мрежи най-вече като снимки, дали имат контузии, къде тренират към момента..

Тука сега за Дерек Люис смятам че съм напипал потенциално благодатна жила. Нищо че не познах че ще бие Травис (там поне не заложих!), мисля че знам абсолютно всичко важно за него и кой би имал най-голям шанс от останалите бойци в тежката, с които не се е бил, и които не са в топ 5.

Има вероятност да дадат на Люис, като си почине след няколко месеца, Уолт Харис. Люис 100% ще бъде фаворит в този мач и с оглед на последния му мач смятам че ще бъде нещо от сорта на 1.40 или по-малко. Хората ще го залагат здраво защото Харис е средна ръка боец, ако не и по-зле. И Харис ще стане доста едър аутсайдер. А смятам че точно боец като Харис, който е страйкър, мощен, подвижен, търси нокаута, не се интересува от граплинг с опонента, би имал най-голям шанс за победа. В смисъл - най-голям шанс за победа има Веласкес, ама никой няма дами даде Веласкес 3.00,коеф., нали? Най-голям шанс имам предвид от тези които ще бъдат аутсайдери и на които може да се залага. Така че сега си спестявам пари и ако бъде насрочен такъв двубой залагам си спестеното на Харис. Може да пада от анонимници, но играта му е напреднала, има вече самочуствие и има качествата да победи Люис. Много разчитам на това че няма да търси тейкдауни, това е безсмислено срещу Люис. Трябва да го удряш по главата, чисто и просто. Ако направят такъв мач ще проучвам още, но мисля че съм прав поне засега.

Има вероятност, и то по-голяма, да му дадат победителя от Тайбура и Луис Хенрике, или пък Марк Хънт. Ако му дадат Хънт съм пас, ако му дадат победителя от Тайбура-Хенрике съм за победителя от мача, но определено трябва да се проучи. И двамата могат да оплескат нещата срещу Люис. Трябват си железни нерви, опит, инстинкт за търсене на финиша и тежки ръце за да се справиш с Люис.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: Стратегия за залагане на ММА

  0     Мнениеот PRоFeSSoR на 16 Мар 2017, 13:46

А къде залагате на ММА?
Аз играя на 365бет и 1хбет
Видях UFC срещи, но ММА трудно е да се намери.
Аватар
PRоFeSSoR
 
Мнения: 5
Регистриран на: 31 Авг 2016, 16:28
Град: DimitrovGrad

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта