Най-големият сайт за бойни спортове

       

Стратегия за залагане на ММА

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

UFC Fight Night: Almeida vs. Garbrandt

  0     Мнениеот TheRebel на 19 Май 2016, 17:49

Алмейда - Гарбранд
Двубоя е изключително равен по мое мнение. Повечето експерти в спорта посочват Алмейда като фаворит, както и феновете. Промених си мнението. Смятам че Алмейда наистина е фаворит. Този двубой е за пасуване защото коефициента е малък, само 1.65 за Алмейда.

Ренан Барао - Джереми Стивънс
Ренан Барао му отстъпва по височина, обсег и размери. Макс Холоуей е в категорията на Стивънс, и има много по-изчистен страйкинг и цялостна игра от него но предпочете да точкува три рунда отколкото да рискува да бъде ударен от някоя от бомбите на Стивънс.
Двубоя е най-малкото 50/50 или с лек превес на Стивънс.

Хорхе Масвидал - Лоренц Ларкин
Ясно, Масвидал не иска да сваля до 155 паунда, но какво го кара да си мисли че има шанс срещу огромния за полусредната Ларкин? Да, по-техничен е от Ларкин но в един момент техниката не може да компенсира за размерите. Освен това в двубоя срещу Бендо Масвидал не показа нищо съществено като разнообразие на атаките или тактическо майсторство. Срещу по-голям противник ти трябва всяко малко предимство което можеш да извлечеш. Коефициента и тук е малък. Пас.

Джейк Колиер - Алберто Уда
Двубой от средната категория. Джейк Колиер - борец с много ненадежден страйкинг. Алберто Уда бжж боец с много ограничени муайтай умения, само основните ритници и колена и доста неатлетичен вид за ММА боец. Алберто Уда ще дебютира в UFC с този двубой. По принцип бих избегнал такива двубои между двама анонимни бойци защото има прекалено много неизвестни, но тук мисля че Колиер е сравнително сигурен залог, още повече че букмейкърите го определят като аутсайдер с коеф. 2.20.

Ерик Кок - Шейн Кембъл
Ерик Кок се премести в леката заради бруталното сваляне на килограми, но въпреки това не е въобще голям за тази категория. Но това не би трябвало да е проблем в двубоя му срещу Кембъл. Малко видеоматериал гледах за този двубой, но от това, което видях мисля че Кок има 55% шанс да вземе този двубой. Кембъл е муайтаец, и като такъв има много слаб бокс. Кок е по-скоро кикбоксьор в стил К1 и има както добри удари с крака, така и с ръце. Двубоя на Кембъл с Макдеси беше показателно колко са му зле ръцете. Всеки път като риташе Макдеси сваляше ръзете си почти до кръста и всеки път Макдеси го наказваше за това. Шейн Кембъл още не е премахнал лошия си навик да рита от дистанция в която лесно могат да го достигнат с удар с ръка и да оставя главата си на централната линия. Мисля че са лесни пари от Ерик Кок, който е много подценен, вероятно заради бруталната си загуба от Крукшенк. Но Крукшенк беше наистина много по-голям от него и Крукшенк е труден опонент за всеки когато си използва таекундото.
Последна промяна TheRebel на 25 Май 2016, 21:21, променена общо 3 пъти
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Уондърбой - Рори

  0     Мнениеот TheRebel на 19 Май 2016, 19:20

Уондърбой - Рори

Този двубой ми напомня много на Мачида срещу Рокхолд...
Спомняте ли си колко равен изглеждаше на хартия? Никой експерт не можеше да определи сигурен фаворит. До момента в който двубоя стана реалност и се видяха зеещите дупки в играта на Мачида.

Тук всичко изглежда като ези/тура. И коефициентите на букмейкърите го отразяват 2.00 Рори на 1.85 за Томпсън. Но вглеждайки се по-навътре в нещата почвам да давам по-солидно предимство на Уондърбой.

Стила на Рори МакДоналд много добре пасва на Стивън Томпсън. Рори е като закован в земята. Не се движи особено, не ползва отклони и особено сложни боксови прийоми в защита. Главно парира ударите. Главата му стои като на поднос. Най-важното е че Рори не е добър в отрязването на октагона на подвижен противник. Видяхме колко му беше трудно срещу Лолър, който непрекъснато се движеше. Рори не е изключителен в нито един аспект на играта, но силата му е че ги комбинира добре. Има добра борба, но отказва да я ползва.

Слабото място на Томпсън е борбата и общо взето отворения стил с който играе. Бойци които имат отлична контра игра и борба биха го затруднили много. Но МакДоналд не е точно такъв тип боец. Добавяме и изключителния побой който отнесе от Лолър и една година извън състезания.

Мисля че това е мястото да се възползваме от политиката на мачмейкинг на UFC. Когато загубиш голям двубой те постъпват с теб по общо взето два начина:
1. Или ти дават реванш.
2. Или те пускат на някой млад и надъхан боец който се издига в категорията.
Не ти дават сравнително лесен двубой за да се съвземеш от загубата и да си подобриш играта както примерно е в бокса.

Ъпдейт
2.00 / 50% Рори МакДоналд
1.85 / 54.05% Стивън Томпсън

Шансът за победа изразен в проценти, който аз давам на Томпсън е 71%.
Последна промяна TheRebel на 21 Май 2016, 15:06, променена общо 1 път
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: "Сигурна" стратегия за залагане на ММА

  1     Мнениеот vilkata на 19 Май 2016, 19:50

Ето ти един сигорен мач Рокхолд и Биспинг.Нали се сещаш, че Масфидал, няма да е толкова в деня на срещата, според мен той е фаворит.
vilkata
vilkata
 
Мнения: 224
Регистриран на: 18 Мар 2015, 17:53
Град: sofia

Re: "Сигурна" стратегия за залагане на ММА

  0     Мнениеот TheRebel на 19 Май 2016, 20:21

Масвидал има променлив успех в полусредната.
Победа срещу Чезар Фарейра и загуба от Бендо.
С Бендо мача беше на равни начала, и двамата идват от леката. Няма да коментирам този двубой.
Но при Фарейра, който като Ларкин идва от горна категория и е по-голям от Хорхе, се видя че килата имат значение, нищо че падна. Фарейра го контролираше в оградите и на земята без да е някакъв изключителен борец.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

UFC Fight Night: Almeida vs. Garbrandt

  0     Мнениеот TheRebel на 21 Май 2016, 17:51

Това ще са моите залози на първо четене за тази карта.
В ММА коефициентите на букмейкърите не са мерило за нищо в повечето случаи. Много от фаворитите са хайпнати и коефициента не отразява реалният им шанс за победа. В предстоящата карта има няколко такива двубои.

Томас Алмейда 1.60 V Коди Гарбрант 2.40
Избирам Алмейда. По-опитен и лош мач-ъп за Коди. Но не бих го сложил отделно. Ще го заложа само в колонка с още 1 двубой, самостоятелно не заслужава риска.

Ренан Барао 1.60 V Джереми Стивънс 2.40
Идваш от долната категория и първия ти двубой е срещу удряча Стивънс - избирам човека с тежките ръце, още повече защото има пари в него.

Алджамейн Стърлинг 1.25 V Брайън Карауей 4.00
Изключително хайпнат боец. Може и да е добър, може и да не е. Още не го е доказал. Залог за Карауей носи доста печалба.

Крис Камози 2.80 V Витор Миранда 1.45
Опитен ММА боец срещу общо взето кикбоксьор. Избирам аутсайдера и тук.

Хорхе Масвидал 2.25 V Лоренц Ларкин 1.65
Този двубой е добре да се избегне защото тук, за разнообразие, коефициента е реален.

Джош Бъркман 2.85 V Пол Фелдер 1.45
Може би някой лев на Бъркман? Леко е подценен. Това е сравнително равностоен двубой. Фелдер е показал че срещу прецизни страйкъри се затруднява. Бъркман не точно такъв, не удря с голям обем, сравнително пасивен, но пък е подвижен и има мощни контри. Ще затрудни ирландеца, но не е непосилна задача. Пас откъм залози тук, или съвсем малко на Бъркман.

Тарек Сафадин 1.70 V Рик Стори 2.20
Ако Стори излезе все едно не е бил контузван, ще бие Сафадин почти със сигурност. Уловката е как точно ще излезе. За този двубой той не е прекарал много време в ММА Лаб, а това е важно защото там му изготвиха перфектен геймплан за предните два двубоя.

Крис Камози 2.80 V Витор Миранда 1.45
Изгледах трите двубоя на Миранда които са след финала на TUF - Бразилия. Почнах отзад-напред. Още не съм изгледал боя с Антонио Карлос Джуниър.
Значи тоя Миранда печели двубоите си по доста странен начин - всичките му 3 опонента без изключение са толкова респектирани от играта му в стойка че още от първата секунда на двубоя търсят клинча, хвърлят адски много усилия за да го задържат на земята или в оградите и накрая се изморяват и той ги нокаутира. Идентичен начин на победа и при тримата. Букмейкърите тогава са сложили Джейк Колиер и Клинт Хестър фаворити, основавайки се на това, че имат по-завършена игра и заради загубата на Миранда на финала на TUF. След победата му над Хестър в следващия си двубой Миранда вече е фаворит срещу Гимараеш. Интересното е че и тримата в моментите когато се бият в стойка с Миранда не са въобще безпомощни, играят почти равностойно с него. Успяват да вкарат някоя и друга контра с ръцете. Общо взето бокса на Миранда е зле. Силата му е в ударите с крака.

Бъдещи събития:
UFC on Fox: Holm vs. Shevchenko

Мисля, че този двубой е много сигурен. Бих казал над 70% сигурна победа за Холм. Ако коефициентите за Холм са поне над 1.5 си заслужава залога. И двете идват от загуби и вероятно доста хора ще слагат на Шевченко. Стила на игра на Шевченко е ИДЕАЛЕН за стила на Холм. Шевченко е МНОГО пасивна, остава да й се изплъзнат цели рундове, и после след като губи по точки, продължава да не прави нищо. Докато Холм НЕПРЕКЪСНАТО точкува и е активна. Това беше обаче причината да загуби титлата си срещу Тейт, до последната минута искаше да пуска удари. Това няма да е проблем срещу Шевченко, защото тя е твърде малко като размери и й липсва борбата и жиу-жицуто за да заключи Холм по подобие на Тейт. Единствения проблем, който виждам за Холм е факта, че това е 5-рундов двубой и Шевченко може да се активизира в късните рундове. Но отново казвам, твърде е малка, няма размери и обсег, това са прекалено големи минуси за да се преодолеят.

UFC 200: Миша Тейт - Аманда Нунес
Не бих сложил на победител защото Тейт никога не си взима лесно двубоите. Но има апетитен коефициент за над 1.5 рунда - 1.40. Този шампионски двубой почти със сигурност ще премине двата рунда, така че бих заложил смела сума за над 1.5 рунда.
Последна промяна TheRebel на 27 Май 2016, 21:53, променена общо 3 пъти
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: "Сигурна" стратегия за залагане на ММА

  1     Мнениеот Каньо на 21 Май 2016, 18:11

Мислиш всички тези двубои в една колонка ли да ги пускаш? има логика ,а и се получава доста голям коефц.
Аватар
Каньо
 
Мнения: 568
Регистриран на: 28 Дек 2014, 23:18
Град: Провадия

Re: в една колонка ли

  0     Мнениеот TheRebel на 21 Май 2016, 18:45

Прекалено голям шанс поне един двубой да не излезе. Но пък коефициента е над 600 ако се обединят. Шанса някой да издъни колонката е над 90%.

Ако реша да ги обединявам бих оставил само
Гарбранд
Стивънс
Камози
Ларкин
Стори
Така коефициента е 58. С 50лв. взимаш 3000лв.
Не мислех така да ги играя, но сега като се замисля едно че шанса не е съвсем нищожен, второ печалбата е прекалено хубава.

Не съм гледал много от двубоите на тези бойци, така че окончателно ще ги реша един-два дни преди ивента, че има много материал за гледане.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: в една колонка ли

  0     Мнениеот TheRebel на 31 Май 2016, 17:37

TheRebel написа:Прекалено голям шанс поне един двубой да не излезе. Но пък коефициента е над 600 ако се обединят. Шанса някой да издъни колонката е над 90%.

Ако реша да ги обединявам бих оставил само
Гарбранд
Стивънс
Камози
Ларкин
Стори
Така коефициента е 58. С 50лв. взимаш 3000лв.
Не мислех така да ги играя, но сега като се замисля едно че шанса не е съвсем нищожен, второ печалбата е прекалено хубава.

Не съм гледал много от двубоите на тези бойци, така че окончателно ще ги реша един-два дни преди ивента, че има много материал за гледане.


Гледай ти! :) Ми тая колонка вярно щеше да избие рибата, бе! Всичките двубои от нея излязоха! Не съм я пуснал обаче. Малко като "моите числа излязоха, ама не пуснах фиш". Еми така е, човек като не рискува не печели. В крайна сметка пуснах само Кох и Камози. Просто не вярвах че ще излязат всички до един. Знаех че от тези 5 бойци поне 3ма ще си спечелят двубоите и е по-добре да се заложи поотделно за 90% сигурни пари, отколкото заедно за нещо малко като шанс. Но не бях прав, защото реално шансовете сравнени с потенциалната печалба бяха прекалено добри за да се пропуснат. Ако бях решил да ги обединявам сигурно щях да махна Ларкин и Гарбранд и да ги сменя с Колие. Колие е рисков, но поне е един двубой, а с Ларкин и Гарбранд рискуваш два. Така коефициента става 29. С 50лв. се взимат 1455лв.

Да, те всички излязоха но нека видим как излязоха:
Гарбранд успя да хване Алмейда още незагрял в първия рунд. Като го гледам колко неуловим беше може би Алмейда нямаше да му хване цаката и по-нататък, но това са разсъждения за друг път. Все пак можеше да избяга този мач.

Ларкин пък можеха да го ограбят съдиите.

Барао ако не беше капнал от умора щеше да победи по точки. Но пък не вярвам да има вариант в който да не се умори. За първи път играе на тези килограми, тялото още не е свикнало с допълнителната тежест и се уморява по-бързо. Вторият му двубой в тази категория ще му е по-лесен от този със сигурност.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

UFC 199

  0     Мнениеот TheRebel на 01 Юни 2016, 14:21

UFC 199
Лошото тук е че нямам регистрации в никакви други букмейкъри освен в ефбет и съм ограничен в избора на двубои на които да залагам. Но положителното на ефбет е че коефициентите често са по-добри от на другите места.

Към днешна дата, 1-ви юни, има само три двубоя - два шампионски Круз - Фейбър и Рокхолд - Биспинг, и двубоя в който се завръща Боби Грийн срещу Дъстин Пойрие.

Все още се колебия дали да залагам въобще на който и да е от тези три двубоя, но все пак ще нахвърля набързо какво мисля за тях.

Двубоя между Круз и Фейбър го изключвам като опция за залагане поради няколко причини. Първата и най-очевидна е коефициента за Круз, прекалено е малък. За някакви свястни пари трябва да се сложи голяма сума. Другото е че стила на Круз прекалено много разчита на движението му. Ами ако края на първи рунд си контузи коляното например и вече не може да влиза и излиза от обсег и да прави всякакви непредвидими движения? Фейбър въпреки че вече няма същия атлетизъм като от предните им двубои, все още е горе-долу бърз и удря тежко. Круз без движението си е наполовината боеца който е сега и Фейбър е повече от способен да се възползва от каквато и да е слабост. Прекалено е рисково да се слага на Круз за тези малки пари, а пък да се слага на Фейбър това е чисто тото. Предпочитам да имам някакъв шанс за победа, както мача Стърлинг - Карауей.

Двубоя Рокхолд - Биспинг бих го използвал в колонка с Пойрие - Грийн защото го смятам за почти застрахован от злополуки. Рокхолд доказа в двубоя си с Уайдман че може да победи дори с наполовината си кардио. Срещу Биспинг Рокхолд трябва да си счупи крак или ръка за да падне и в същия момент Биспинг трябва да играе перфектно. Трябва да се съчетаят много фактори за да може Биспинг да победи тук. Да, развил се е от предния двубой с Рокхолд, но това просто няма да е достатъчно срещу него. Въпреки че двубоя е "застрахован", това не ме прави повече спокоен да хвърля трицифрена сума за да изстискам някакви 13лв. Не е съвсем лоша идея, ако не пуснат никакви други двубои, но все пак е малко прекалено.

За това смятам да комбинирам Рокхолд - Биспинг и Пойрие - Грийн. В колонка коефициента е 1.70 (при избор Рокхолд и Пойрие). Сигурен съм че ще използвам Рокхолд като първи избор в колонка, но съм още в процес на определяне на фаворит от Пойрие и Грийн. Ако не установя че Пойрие има поне 75% шанс за победа, ще заложа само на Рокхолд.
Аватар
TheRebel
 
Мнения: 435
Регистриран на: 27 Апр 2015, 13:49
Град: София

Re: "Сигурна" стратегия за залагане на ММА

  1     Мнениеот Каньо на 05 Юни 2016, 13:18

Ребъл,това имах предвид като ти казах стратегията срещу супер фаворити...визирам коеф. на биспинг...просто трябва търпение и средства.....рано или късно се взима печалба .В случая рано.Затова трябват 3-4 бойци ,малко повечко евра и в края на годината си изкарал един приличен доход,това е че се иска търпение и да не са ти спешни.
Аватар
Каньо
 
Мнения: 568
Регистриран на: 28 Дек 2014, 23:18
Град: Провадия

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта